RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henry-magi mot Liverpool

Sist oppdatert:
Thierry Henry snudde kampen mot Liverpool med et hat-trick, og sørget samtidig for at Manchester United i praksis er ute av kampen om Premier League-gullet.

ARSENAL - LIVERPOOL 4-2: Det meste handlet om Thierry Henrys ryggskade før kampen mot Liverpool langfredag. Etter kampen handlet det om Henrys hat-trick.

Den franske superspissen gikk i bresjen for et sterkt Arsenal-comeback i en kamp hvor Liverpool ledet to ganger.

Og nå er Manchester United ute av dansen om ligagullet. Mens Chelsea ligger sju poeng bak, sju runder før slutt.

Tror Arsenal vinner
Det ser unektelig lyst ut for Arsenal, som gikk ut i hundre etter pause for å snu 1-2.

- Vi visste at vi måtte overleve de 25 første minuttene i andre omgang, og jeg synes Thierry Henry var den store forskjellen, sa Liverpool-manager Gerard Houllier til Sky Sports etter kampen.

- Så fort de utlignet fikk de masse selvtillit. De er et strålende lag, og det er årsaken til at de er ubeseiret i ligaen. Jeg tror de går hen og vinner ligaen nå, sa Houllier.

Sjokkstart for Arsenal
Sami Hyypiä ga Liverpool ledelsen da han headet ballen i mål ved bakerste stolpe etter bare fem minutters spill. I begynnelsen av påskekampen på Highbury så Arsenal slett ikke ut som det samme laget som gikk ubeseiret gjennom sesongens 30 første ligamatcher.

Likevel klarte de å utligne etter en halvtimes tid.

Robert Pires fant Henry med en fin pasning etter at Liverpool hadde rotet vekk ballen på midtbanen. Franskmannen var iskald da han satte ballen mellom bena på Dudek fra 16 meters hold.

Stormløp i andre omgang
Michael Owen ga Liverpool en ny ledelse, da han tre minutter før pause avsluttet enkelt etter en presis stikkball fra Steven Gerrard. Liverpool ledet 2-1 ved pause, og så ut til å kunne gi Chelsea og Manchester United en håndsrekning i kampen om ligagullet.

Det var imidlertid et helt annet Arsenal-lag som kom på banen i andre omgang.

Og det tok ikke mer enn fire minutter før Robert Pires utlignet til 2-2. Under minuttet etterpå satte Thierry Henry inn sitt andre for dagen. Superspissen lekte seg med Liverpool-spillerne, og driblet seg forbi hele forsvaret før han satte ballen sikkert til side for Dudek og i mål.

Klassescoring!

Men Henry var ikke ferdig for dagen.

I det 77. minutt punkterte han kampen for godt. Henry fikk en strålende langpasning fra Bergkamp, og kom alene med mot Dudek. Sistnevnte stoppet først skuddet, men avklaringen traff franskmannen i brystet og spratt i mål.

Pole position
Alt handlet om Thierry Henry før kampen langfredag. Alt handlet om Henry under kampen. Og alt handlet om Henry etter kampen. Hat-trick mot Liverpool og 25 ligamål så langt denne sesongen - det er ingen tvil om at Chelsea har en enorm utfordring foran seg.

Sju poeng skiller i favør av Arsenal overfor Chelsea etter 31 serierunder i Premier League. Manchester United ligger femten poeng bak, med én kamp mindre spilt. United har bare åtte kamper igjen, Arsenal har sju.

Det betyr at Manchester United i praksis er ute av kampen om ligagullet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere