Henry oversett igjen

Vi tror ikke Henry får noe å juble for i kveld heller.

Vi tror ikke Henry får noe å juble for i kveld heller. Foto: AP

De tre finalistene i Fifas årets spiller er nå klare.

29.11.06 13:11

Og to av finalistene som er stemt frem av landslagtrenere og kapteiner over hele verden, kommer ikke som noen overraskelse. Ronaldinho hadde riktignok et dårlig VM, men var avgjørende da Barcelona sikret seg Champions League-tittelen i mai. Ronaldinho vant for øvrig også i fjor.

Fabio Cannavaro hadde på sin side et perfekt VM da Italia tok gull. Han ble nylig kåret til Europas beste spiller i 2006, og kan også nå helt til topps på verdensbasis.

Den siste finalisten er Zinedine Zidane - noe overraskende ettersom det siste han gjorde som fotballspiller var å skalle ned Italias Marco Materazzi. Zidane har tidligere blitt kåret til verdens beste tre ganger.

Mest overraskende var det kanskje at Arsenals Thierry Henry ikke kom med. Han var den eneste spilleren som var involvert både i VM-finalen og Champions League-finalen i 2006.

Her kan du se de 30 kandidatene landslags-sjefer og kapteiner kunne velge blant.

Vinneren blir presentert 18. desember.

På kvinnesiden er USAs Kristine Lilly, tyske Renate Lingor og brasilianske Marta de tre finalistene.

Noen var gode i VM, men har ikke vært like gode ellers. Noen har prestert i serien, men skuffet i VM. Er det verdens tre beste spillere i år som er finalister? Si din mening her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.