RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henry sendte Arsenal til topps

Foto: Alastair Grant (AP)
Sist oppdatert:
Nærmest på egen hånd sendte Thierry Henry Arsenal til topps i engelsk eliteserie søndag. Spissgeniet scoret begge Gunners' mål på Villa Park.

Nærmest på egen hånd sendte den franske storscoreren "Gunners" til topps i engelsk eliteserie søndag. Arsenal slo Aston Villa 2-0 på Villa Park og er dermed to poeng foran Manchester United, som sensasjonelt tapte 0-1 i Wolverhampton lørdag.

Etter 22 serierunder har Arsenal – som ikke har tapt en eneste seriekamp – 52 poeng, mens United har 50.

Henry, av enkelte regnet som verdens beste angriper, ga gjestene fra London ledelsen før halvtimen var spilt.

Det var litt av en scoring, og en meget kontroversiell sådan. Ronny Johnsen felte Patrick Vieira på kanten av 16-meteren. Da Villa-keeper Thomas Sørensen sto ved sin høyre stolpe for å klargjøre muren, skjøt Henry frisparket før den danske keeperen rakk å reagere. Ballen gikk via en spiller og i motsatt hjørne.

Tvilsomt
Selv Arsenal-manager Arsène Wenger innrømmet at scoringen var tvilsom.

– For øyeblikket er ikke reglene rundt dette avklart, sa Wenger til Sky Sports.

– Det var en merkelig scoring. Om det var fair eller ikke, vet jeg ikke, sa han.

Forrige sesong sa Wenger at Arsenal kunne klare en hel sesong uten tap. Nå er de godt over halvveis til å klare den bragden.

– Det har vært en flott helg. Det er fenomenalt hva spillerne har utrettet hittil, men vi har fortsatt en lang vei å gå, sa franskmannen.

1-0 holdt seg til pause, og samme mann øket til 2-0 fra straffemerket etter 53 minutter etter at Nwankwu Kanu var blitt lagt ned av svensken Olof Mellberg. Etter dette hadde "Gunners" stort sett full kontroll.

Villa var lite fornøyd med dommeren. Hjemmelaget vil hevde at Henry burde tatt frisparket som ga 1-0 på nytt, og dessuten var straffen som ga 2-0 også kontroversiell. Villa-spillerne mente Kanu løp i Mellberg, men dommer Mark Halsey pekte på straffemerket.

"2-0 til dommeren", sang deler av Villa-fansen da kampen ble avblåst.

Ronny Johnsen spilte hele kampen for Aston Villa, men kunne altså ikke forhindre tap for hjemmelaget. Dermed ble Villa, ledet av tidligere Arsenal-spiller David O’Leary, stående med 27 poeng.

– En vits
O’Leary var rasende på dommeren.

– De to dommeravgjørelsene kostet oss dyrt. Frisparket var en vits, og det var heller ikke straffe. Det vet Arsenal, sa den tidligere Leeds-manageren.

– Da Arsenal skulle ta frisparket, sto dommeren ved ballen. Vi gjorde det dommeren sa vi skulle gjøre. Han ba spillerne om å trekke tilbake og vente på fløytesignalet, sa O’Leary.

Dommer Halsey forklarer frisparksituasjonen slik:

– Etter at Arsenal fikk frisparket, spurte jeg Thierry Henry om han ville ta det med en gang eller vente på at Aston Villa-spillerne trakk seg unna. Han sa at han ønsket å ta det med en gang, jeg ga klarsignal og beveget meg bort, sa Halsey, som etter kampen avviste at han hadde bedt Villa-spillerne om å trekke seg tilbake.

(NTB)

Les også:
Kampfakta Aston Villa - Arsenal
Fakta om Thierry Henry
Toppscorerne i England
Premier League-tabellen

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere