Henrys siste magi?

Foto: (REUTERS/Scanpix)

I Arsenals aller siste kamp på Highbury, sørget Thierry Henry (28) for at klubben knep den siste Champions League-plassen. Men om Henry er med neste sesong, er langt fra sikkert.

07.05.06 19:02

ARSENAL-WIGAN 4-2: Den franske stjernespissen sto fram da Arsenal trengte ham som mest. Henry snappet opp et løst tilbakespill og satte inn den viktige 3-2-scoringen - og sendte laget opp på 4. plassen på tabellen.

Senere kronet Henry kampen - og sesongen - med et hat-trick, hans sjette på Highbury. Og hans 27. ligamål for sesongen. Dermed ble han toppscorer i ligaen igjen.

Adieu, Highbury

Fansen på et fullsatt Highbury - 38 339 tilskuere - hadde kledd seg i festantrekk søndag. Over hele stadion satt tilskuerne i rødt og hvitt, og det så nesten ut som karl Johan på 17. mai. Etter 93 år på Highbury, skal stadionet nå rives og klubben flytte til nye Emirates Stadium.

Men festen begynte ikke helt bra for "The Gunners". Paul Scharner utliknet Arsenals ledelse og David Thompson gjorde 2-1 til gjestene med et frekt frispark. Akkurat der og da virket 4. plassen langt unna for Arsene Wengers menn.

Men så våknet Henry. 2-2 satte han inn to minutter etter Thompsons scoring, 3-2-målet like etter pause og 4-2 på straffe. Da West Ham tok ledelsen mot Tottenham omtrent samtidig, var festen definitivt i gang på Highbury.

- Tabellen lyver ikke. Vi er nummer fire, bak Chelsea, Manchester United og Liverpool. Med så mange skadde spillere som vi har hatt i år, er dette en god prestasjon, sa Henry til Sky Sports etter kampen.

Rødt etter 20 sekunder

Rett før Henrys siste scoring, klarte Wigans svenske Andreas Johansson å bli utvist etter å ha vært på banen i ca. 20 sekunder! Johansson kom inn på banen og det første han gjorde var å dra ned Fredrik Ljungberg som bakerste mann.

Dennis Bergkamp kom også innpå de siste minuttene, i nederlenderens siste opptreden for Arsenal - om han da ikke blir med laget til Paris og Champions League-finalen på onsdag.

Men det de fleste Arsenal-fans nok spør seg om nå er: Hva skjer med Thierry Henry? Spiller han mot sitt neste lag på onsdag når Arsenal møter Barcelona? Og hva betydde avskjedskysset han ga publikum etter kampen?

- Det var et avskjedskyss til HIghbury, sa Henry.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.