*Nettavisen* Sport.

Henrys verste måltørke

Foto: Reuters/Scanpix

Thierry Henry er inne i sin verste måltørke siden starten av Arsenal-karrieren. 27-åringen har ikke scoret siden 2. juledag.

02.02.05 12:52

Arsenals franske spiss er fremdeles toppscorer i Premier League, til tross for at han ikke har scoret på sju kamper. Men Andy Johnson er bare ett mål bak Henry etter tirsdagens kamper.

Henrys forrige mål for Arsenal kom i 2-0-seieren over Fulham andre juledag. Siden har han spilt mot Newcastle, Charlton, Manchester City, Bolton, Newcastle igjen og Manchester United uten å score.

I fjor scoret han 38 mål(30 i ligaen) på 50 kamper. Nettopp derfor er forventningene så store til Thierry Henry.

Han bidrar selvfølgelig på andre måter - og ofte med målgivende pasninger. Han slo to av det slaget mot United tirsdag. Likevel er det sjelden ligaens toppscorer spiller sju kamper på rad uten å score.

Måltørken han opplever nå er faktisk den verste på over fem år. Da han kom til Arsenal høsten 1999 slet han også med å finne nettmaskene. Han scoret kun to mål på sine 17 første kamper, og spilte åtte kamper før det første målet kom.

Etter at det først løsnet - i slutten av november 1999 - har imidlertid målene kommet jevnt og trutt. Totalt har han scoret 176 mål på 288 kamper for Arsenal. Og det blir helt sikkert flere.

Ikke tro noe annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.