Gå til sidens hovedinnhold

- Hent Cancellara tilbake

Bjarne Riis' nye sponsor vet hva de vil ha.

Bjarne Riis smilte fra øre til øre mandag.

Årsaken var at danskens sykkellag har fått en ny bank på laget: Tinkoff Bank.

- Vi har store ambisjoner i framtiden. Dette er en ny begynnelse på veien mot å gjenoppbygge drømmen min. Det er å ha et av verdens desidert sterkeste sykkellag i fremtiden, sa Bjarne Riis.

Nå går laget under navnet «Team Saxo Bank-Tinkoff Bank».

Les også: Endelig kan Bjarne Riis juble

- Vi skal vinne touren
Det betyr naturligvis en budsjettøkning (avtalene gjelder til og med 2013 i første omgang).

Rikmannen, Oleg Tinkoff, har klare målsetninger for de neste årene.

- Vi skal vinne touren. Selvfølgelig ikke i år, men neste år. Det er vår ambisjon. Bjarne hadde tidligere et meget balansert lag, som kunne bite fra seg i både klassikerne og treukersrittene, og det er målet at vi skal skape igjen, sier Oleg Tinkoff til sporten.dk.

Mannen bak Tinkoff Bank har også vært inne i sykkelsporten tidligere. Da for det russiske kontinentallaget Tinkoff Restaurants og det italienske prokontinentallaget Tinkoff Credit Systems i henholdvis 2006 og 2007-2008.

- Hent Cancellara!
Oleg Tinkoff vet nemlig hvilken rytter som ville passert perfekt inn i Bjarne Riis' mannskap.

- Jeg vil anbefale han verdens beste klassikerrytter. Det er selvfølgelig Fabian Cancellara. Han arbeidet godt sammen med Riis tidligere, og det kan de også gjøre igjen. Det er ikke bare det at han kan garantere seirer, men han er også en stor mann. Han er en gentlemann, og ja, han er bare hele pakken, forteller russeren.

Tinkoff har dog ikke tenkt til å blande seg spesielt inn i Bjarne Riis' mannskap.

- Så lite som mulig. Heldigvis. Jeg kan huske hvor mye energi det krevde av meg sist. Man skal hele tiden snakke med ryttere om lønn, taktikk og så videre. Det er faktisk en fulltidsjobb og det har jeg ikke tid til.

Riis fikk russertips
I tillegg til Cancellara har også Tinkoff anbefalt Bjarne Riis noen russiske ryttere.

- Jeg har introdusert ham for noen ryttere han ikke kjente, men det er hans beslutning. Det er ikke slik at vi må ha russiske ryttere med på laget. Det er sport, ikke politikk.

PS! Overfor sporten.tv2.dk bekrefter også Oleg Tinkoff at han ønsker å se Vasil Kiryjenka i Team Saxo Bank-Tinkoff Bank-drakten. Hviterusseren har tidligere syklet for Tinkoff Credit Systems. Nå står han på lønningslisten hos Movistar Team.

Kommentarer til denne saken