RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Henter Plussbank-duo

Sist oppdatert:
- Vi trengte en miljøforandring, sier OneCo-Mesterhus' nysigneringer.

Det har vært en sesong med store oppturer og like store nedturer for OneCo-Mesterhus.

På sykkelen har laget tidvis levd opp til målet om å kjempe i Norgestoppen, samtidig som de har konkurrert en del i utlandet.

Likevel er det nok det økonomiske rotet, som nesten satt laget ut på sidelinjen i sommer, som har fått mest oppmerksomhet.

Til tross for bråket mellom den sportslige ledelsen og mannen bak laget, Erik Tandberg, klarte syklistene å fokusere på sine arbeidsoppgaver. Nå er det klart at laget ser frem til en ny sesong, og det med to nysigneringer.

Øystein Stake Laengen og Niklas Åkvik vil bytter ut Plussbank BMC-drakten med Oneco-Mesterhus'.

Friere tøyler
Åkvik var en av dem som ikke fikk ny kontrakt i Plussbank BMC da laget skulle ta inn flere sørlendinger. Han ser frem til friere tøyler i sitt nye lag.

- Jeg ser frem til 2013 i Oneco-Mesterhus. Jeg trengte en miljøforandring, og har fått gode indikasjoner på at Oneco-Mesterhus har et godt miljø. Vi ryttere har ikke fått så mye informasjon ennå, men det jeg har hørt virker å være veldig bra, forteller Åkvik.

Sammen med Stake Laengen har han representert Plussbank-laget siden oppstarten i 2009.

- Jeg tror Oneco-Mesterhus er et lag nærmere det Plussbank var første året, da hadde jeg en veldig god sesong. Jeg tror mye av grunnen til det var at jeg fikk litt friere tøyler på treningsbiten. Når Kvålsvoll tok over ble treningen veldig detaljstyrt. Det funker absolutt ikke for meg, og personlig tror jeg det var likt for flere i laget, sier Åkvik.

- Jeg fikk et godt inntrykk av mentaliteten til Oneco-Mesterhus i fjor. De er offensive, men opptatt av å ta steg for steg, konkluderer Åkvik.

Stake Laengen ser fremover
- Jeg er positiv til lagbyttet. Det virker å være et spennende prosjekt. Det er viktig for meg med et godt miljø blant rytterne, og et team av ledere som stoler på det jeg gjør. I Oneco-Mesterhus har jeg inntrykk av at de stoler på at jeg er i toppform når sesongen starter. Jeg har også et godt inntrykk av Atle Pedersen som sportsdirektør, sier Stake Laengen, og legger til at det var på tide å skifte beite.

Laengen forklarer at han kommer til å gjøre litt forandringer på treningen for å få bedre fremgang neste år.

- Det blir mer variert trening i år. Derfor er for eksempel jeg og min bror (Vegard stake Laengen, journ.anm.) på fjellet på skitur i helgen, sier Øystein Stake Laengen.

Oneco-Mesterhus hadde i fjor store økonomiske problemer, som førte til at det ble store endringer i støtteapparatet, men Stake Laengen er ikke skeptisk for neste år.

- Det virker som laget har god kontroll på den økonomiske biten for neste år. Jeg hadde ikke signert her hvis ikke, sier Stake Laengen.

Erik Tandberg er bakmannen for laget, men vil foreløpig ikke uttale seg om neste års tropp til procycling.no.

- Vi er i sluttfasen med kontraktene, og alt skal være klart i løpet av neste uke, forklarer Tandberg.

Etter det Procycling.no kjenner til er dette ryttergruppen for Oneco Mesterhus 2013:
Andreas Landa
Krister Hagen
Magnus Børresen
Kristian Forbord
Phan Åge Haugård
Cristian Hannestad
Jon Einar Bergsland
Øystein Stake Laengen
Niklas Aakvik
Sondre Hurum

Jan Ragnar Hagen og Atle Pedersen blir neste års sportsdirektører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere