Gå til sidens hovedinnhold

Hentet ni spillere uten legesjekk

Mons Ivar Mjelde har hentet 14 spillere til Brann i løpet av sin regjeringstid i klubben. Ni av spillerne har fått kontrakt uten å gjennomgå en medisinsk test.

Tirsdag ble det kjent at nyervervelsen Trond Fredrik Ludvigsen trolig går glipp av resten av sesongen. Ludvigsen ble hentet fra Bodø/Glimt i sommer, og ble klar for bergensklubben uten å ha gjennomgått det som ofte kalles «den obligatoriske legetesten».

Testet fem av 14
Men tilfellet Ludvigsen er ikke noe unntak. Snarere tvert imot. I dag skriver Bergensavisen at hele ni av de 14 spillerne klubben har hentet mens Mjelde har vært sjef, har fått kontrakt uten først å ha blitt testet.

- Det har nok ikke vært bra nok, innrømmer fysioterapeut Frode Skjelvan overfor avisen.

- Men vi har fått langt bedre rutiner i det siste, legger han til.

Fort gjort
Ragnvald Soma er en av de få som ble testet. Men den tidligere West Ham-proffen er ikke direkte imponert over undersøkelsens omfang.

- Det var en fysioterapeut som kjente litt på leddene. Det var fort gjort, og ikke i nærheten av den undersøkelsen jeg var igjennom i England, sier han.

Overså Andresen-skade
I tillegg til Ludvigsen, ble heller ikke Paul Scharner, Charlie Miller, Christian Kalvenes, Fredrik Klock, Dylan Macallister, Tom Sanne, Kristian Ystaas eller Olafur Bjarnason testet da de kom til klubben. Flere av disse har slitt mye med skader under oppholdet sitt i Brann.

Det har imidlertid flere av de som faktisk ble testet også gjort. Skrekkeksempelet her er Martin Andresen, som ble testet uten at Branns støtteapparat fant den faktiske årsaken til de omfattende lyskeplagene. Det kom for dagen først trekvart år senere.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn