RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hepburn hevnet seg i Drammen

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
Tapte 20 minutter i går, var overlegen i spurten. Se video!

DRAMMEN/OSLO (procycling.no): Michael Hepburn vant den 2. etappen i årets Glava Tour of Norway. En fin oppreising etter at han tapte 20 minutter til de aller beste under åpningsetappen i årets Glava Tour of Norway.

Se video av spurten og intervju med Michael Hepburn lenger ned i artikkelen!

Den talentfulle 19-åringen var overlegen på oppløpet i Drammen sentrum. Der hadde han av Frederik Wilmann (Joker Merida), René Jørgensen (Christina Watches), Michael Rasmussen (Christina Watches) og Wilco Kelderman (Rabobank U23).

Keldermann ble nummer 3 i spurten, og tok dermed over ledelsen i rittet fra svenske Jesper Dahlström.

Ville unngå spurten
Frederik Wilmann ble til slutt nummer fire på etappen. Trønderen forsøkte å sikre seg seieren ved å åpne spurten da det var 500 meter igjen til mål. Det skulle vise seg å være en tabbe.

- Jeg forsøkte å unngå samlet spurt. Derfor gjorde jeg det slik. Men for en gangs skyld, burde jeg nok ha holdt igjen. Giret jeg valgte var nok litt for tungt, innrømmer Wilmann overfor procycling.no.

Wilmann var med på den avgjørende manøveren oppover mot Åbogen. Der gikk han og fikk følge av Michael Rasmussen og Wilco Keldermann. Derfra klarte de tre å kjøre seg opp til Hepburn og Jörgensen som satt i det opprinnelige bruddet.

- Vi ofret Vegard Breen for å hjelpe svenskene med å kjøre inn bruddet, forklarer Wilmann.

- Tøft å ta Kelderman
Til slutt endte det verken med etappeseier eller sammenlagtledelse for Joker-laget. Sportsdirektør Gino Van Oudenhove var likevel optimistisk med tanke på de neste etappene og mulighetene som finnes der.

- Det blir tøft å ta Kelderman, men Rabobank har ikke det tøffeste laget her. Vi har flere mann å spille på i toppen nå. Jeg tror det er vår måte å gjøre det på. Ingenting er avgjort, varsler Van Oudenhove.

Wilmann sier seg enig i det:

- Det er mulig å gjøre ting (i forhold til sammendraget vår anm.) både i morgen (etappen mellom Sarpsborg og Halden) og på lørdag (etappen mellom Jessheim og Hamar).

Joker-laget har nå Vegard Robinson Bugge på delt andreplass, Frederik Wilmann på femte og Christer Rake på tiendeplass etter de første to etappene. Alle er på skuddhold av Kelderman i sammendraget.

Ikke planlagt
Rabobank-rytteren var selvfølgelig strålende fornøyd med hvordan dagen utviklet seg.

- Angrepet var ikke planlagt på forhånd, men jeg hadde gode bein og gikk derfor til. Da jeg så at jeg hadde Wilmann og Rasmussen på hjul var det bare å kjøre på, uttalte han til procycling.no etter målgang.

- Nå satser vi på å beholde denne trøyen resten av rittet. Det blir uten tvil hovedprioriteten til laget, avsluttet han.

Under fredagens etappe skal rytterne sykle 174,2 kilometer mellom Sarpsborg og Halden.

NB! Nedover i denne arikkelen finner du resultater, referat fra etappen og LIVE-vinduet vi fulgte etappen minutt-for-minutt med. Kos dere!

Resultater, 2. etappe
1. Michael Hepburn (Jayco AIS)
2. René Jørgensen (Christina Watches) samme tid
3. Wilco Kelderman (Rabobank) st.
4. Frederik Wilmann (Joker Merida) st.
5. Michael Rasmussen (Christina Watches) st.
6. Ian Bibby (Motorpoint) +10
7. Kasper Jebjerg (Glud&Marstrand) st.
8. Johan Lindgren (Team Cyklecity) st.
9. Nick van der Lijke (Rabobank U23) st.
10. Jay McCarthy (Jayco AIS) st.
(..)
11. Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervélo) st.
13. Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo) st.
18. Vegard Stake Laengen (Joker Merida) st.
19. Michael Stevensson (Team Sparebanken Vest) st.
21. Christer Rake (Joker Merida) st.
27. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) st.

Resultater, sammenlagt
1. Wilco Kelderman (Rabobank)
2. Daniel Holm Foder (Glud&Marstrand) +5
3. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) st.
4. Michael Rasmussen (Christina Watches) +8
5. Frederik Wilmann (Joker Merida) st.
6. Andreas Frisch (Team Concordia) +10
7. Johan Lindrgren (Team Cyklecity) +13
8. Nick van der Lijke (Rabobank U23) st.
9. Michael Stevensson (Team Sparebanken Vest) st.
10. Christer Rake (Joker Merida) st.
11. Bjørn Tore Hoem (Plussbank Cervélo) +16

Video av spurten og intervju med vinneren:

HTML EMBED

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Les referat fra rittet her (eller benytt LIVE-vinduet under artikkelen!):

Den 2. etappen i årets Glava Tour of Norway skulle ta rytterne fra Skien i Telemark til Drammen i Buskerud. Totalt var distansen på 173,6 kilometer.

Det ble angrepet heftig fra start. Mange lag var interessert i å sette ledetrøyen til Jesper Dahlström og det svenske landslaget under press.

Frode Solberg (Team Sparebanken Vest-Ridley) hadde åpenbart fått beskjed om å komme seg med i bruddet. Det klarte han også, sammen med sterke René Jørgensen (Christina Watches) og Michael Hepburn (Team Jayco AIS).

Den 35 år gamle dansken har en fortid hos blant andre Team CSC og sørafrikanske Barloworld. Michael Hepburn havnet 20 minutter bak vinneren under onsdagens etappe, men er en eminent banerytter og tempospesialist.

Man kan derfor godt si at Solberg satt i godt selskap. Trioen opparbeidet seg etter hvert et forsprang på mellom tre og fire minutter tilbake til hovedfeltet. Både Johannes Heider (LKT Team Brandenburg) og Øystein Stake Laengen (Plussbank Cervélo) forsøkte å ta seg opp til dem, men begge mislyktes.

Etappens første klatring var over Meheia. Rytterne passerte toppen etter 102,8 kilometers sykling, men laber fart i hovedfeltet snøt oss for den mest speaktakulære syklingen.

Deretter skulle rytterne ta seg videre ned til Kongsberg. Arrangøren hadde lagt inn en liten ”knekker” opp til Årbogen.

Rytterne møtte på det verste 20 prosents stigning, før det hele skulle avgjøres på Bragernes Torg i hjertet av Drammen.

Og på vei oppover mot skistadionet, fikk vi fyrverkeriet vi hadde ventet på. Vegard Robinson Bugge (nummer 3 i sammendraget før etappen) støtet og fikk følge av Bjørn Tore Hoem (nummer 10 sammenlagt) og Wilco Kelderman (nummer 5).

Det var et etterlengtet angrep på Dahlströms ledertrøye.

Deretter fulgte Robinson Bugges lagkamerat i Joker Merida, Frederik Wilmann, opp med et nytt angrep. Han fikk følge av Michael ”Kyllingen” Rasmussen og Kelderman. De to kjørte også inn Solberg (fra Team Sparebanken Vest). Han måtte slippe Jørgensen og Hepburn i front av bruddet oppover den tøffe bakken.

Hovedfeltet smuldret fullstendig da det ble tempoøkning i front. I løpet av kilometerne inn mot mål, kjørte Wilmann, Kelderman og Rasmussen seg opp til Hepburn og Jørgensen.

Frode Solberg ble samtidig kjørt av og hentet inn av hovedfeltet.

Med tre kilometer igjen lå den gule ledertrøyen 30 sekunder bak, noe som gjorde at Kelderman ledet rittet sammenlagt på det punktet.

Hovedfeltet maktet aldri å hente inn de fem foran. Hepburn vant sprinten, og Kelderman overtok den gule ledertrøyen.

Vi oppdaterer denne saken!

LIVE: Her kan du lese LIVE-referatet vårt:

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere