RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En rørt ordfører i Bergen, Trude Drevland avduker statue av svømmeren Alexander Dale Oen ved Kystmuseet i Øygarden torsdag kveld.
En rørt ordfører i Bergen, Trude Drevland avduker statue av svømmeren Alexander Dale Oen ved Kystmuseet i Øygarden torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Her avduker hun statuen av Dale Oen

Sist oppdatert:
Den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen ble minnet og hedret med statue i Øygarden torsdag.

1100 mennesker med Bergen-ordfører Trude Drevland i spissen var til stede ved avdukingen.

Et bilde av en smilende svømmemester fulgte med fra podiet da statuen ble vist fram for første gang. Det var et flott program med musikk og sang. Det var glede og sorg, men Bergen-ordføreren mente likevel at Alexander Dale Oen fulgte med fra oven.

Alexander Dale Oen døde 1. mai 2012 under en treningsleir i Flaggstaff i USA. Det plutselige dødsfallet sjokkerte Idretts-Norge.

Bergenseren var verdensmester og storfavoritt til å vinne OL-gull i London på sensommeren 2012, men han kom aldri dit.

Nå har han fått sin egen statue på stedet der han likte seg best, og svømmepresident Per Rune Eknes, som selvsagt var med under avdukingen, mente at Dale Oen nå har fått et veldig verdig minne. Det er bildehoggeren Arne Meland som har laget statuen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere