KFUM OSLO - KRISTIANSUND 2-0

EKEBERG (Nettavisen): Da KFUM Oslo trengte det som mest, hevet Robin Rasch seg. Kapteinen sto bak fire scoringer i løpet av mai måned, og søndag fortsatte han showet hjemme mot Kristiansund.

Den tidligere Follo-spilleren fikk to muligheter i starten av andre omgang. Han dirigerte to medspillere i posisjon i forkant av motstandernes mur, skrittet opp på Cristiano Ronaldo-vis - og hele KFUM Arena holdt pusten:

Det første forsøket gikk marginalt over tverrliggeren, mens keeper Sean McDermott ikke hadde noen mulighet til å avverge den neste kula.

– Går for skuddet, og det er veldig bra. Det er frysninger på ryggen-frispark! Dette har vi sett mange ganger. Robin Rasch er meget godt i disse situasjonene, beskrev Espen Haug i sendingen hos direktesport.no.

Kåffas midtbanegeneral har nå scoret direkte fra frispark ved tre anledninger så langt denne sesongen, noe de resterende OBOS-ligaspillerne sliter med å matche:

– Jeg har ikke oversikt over hva andre har scoret, men tre mål på frispark så langt må være godkjent det. Jeg håper at det kan komme flere. Jeg har ikke lyst til å gi meg med det, sier mannen bak den viktige 1-0-scoringen til Nettavisen.

Se høydepunktene fra kampen under:

Viktig X-faktor

TV 2s OBOS-liga ekspert, Amund Lutnæs, er en velkjent beundrer av Kåffa-kapteinen. Han skapte overskrifter da han gikk høyt ut og lovte Rasch-scoring på direkten mot IK Start. Frisparkeksperten leverte dog og satte kula rett i hjørnet.

Mot Bryne i forrige serierunde smalt han læret inn via begge stengene. Nok en gang var Lutnæs sikker i sin sak i forkant. Ikke bare dreier det seg om viktige scoringer, det gir også en hel del poeng i kassa for Oslo-klubben som nå plutselig har heng på lagene som kjemper om kvalikplass for eliteserien.

– Robin Rasch er for meg prototypen på en box-to-box-spiller. Man går ofte ned i banen og henter kula, og han er often en som dukker opp i returrommet. Han har en enorm frisparkfot som er en viktig X-faktor mot slutten av oppgjørene, sier Lutnæs til Nettavisen.

Lutnæs peker på at han er helt uvurderlig for klubben med sine fem seriemål så langt, samt cupscoring mot Hønefoss.

– Det er ingen tvil om kvalitetene til Rasch. Han har slitt litt med skader de siste åra og ikke spilt fulle sesonger, men nå er han i skikkelig god form og har vært sterkt delaktig til at KFUM har klart å snu det. Jeg synes de var gode spillemessig fra starten av, men de sanket ikke nok poeng. Det er så mange tette kamper i OBOS-ligaen at om du klarer å vippe jevne kamper i din favør, uten å spille uavgjort eller tape dem, så kan du gjøre ganske store sprang oppover på tabellen, sier Lutnæs.

Selv er midtbanespiller rask med å skyve fokus over på lagkameratene for måten de har klart å snu skuta på:

– Jeg tar ikke veldig mye av æren. Det er klart at når du scorer litt og bidrar til seirer, så hjelper det på, men dette er lagarbeid. Alle her inne i garderoben har sin del av æren på det. Alle putter inn i potten for at vi skal bli så gode som mulig.

KFUM nær sjokkåpning

To minutter tok det før det første skuddet touchet metallet bak Sean McDermott. Simen Hestnes vant ballen høyt og spilte bakover til Rasch. Kapteinen fant igjen Johannes Nuñez i skuddposisjon, og den målfarlige 26-åringen ladet kjapt.

– Oj, oj, jo - for et forsøk. Meget bra av Nuñez, kommenterte Espen Haug for direktesport.no etter at ballen gikk i stolpen og tilbake i ryggen på Kristiansund-keeperen.

Vertene fikk en god start på oppgjøret. De lå dypt i en 5-4-1-formasjon, men satte likevel inn høyt press mot topplaget Kristiansund. Flere gjenvinninger høyt i banen gjorde at de holdt trykket oppe på gjestenes banehalvdel i åpningen av matchen. Spesielt Simen Hestnes var toneangivende med hans store løpskraft og gode gjenvinninger.

– Bra gutter, strålende! lød beskjeden fra en fornøyd Johannes Moesgaard på linja.

Stjernesmell og KBK-sjanser

Kristiansund er dog ikke tippet på direkte opptrykk til eliteserien uten grunn. Sander Kartum og Marius Sivertsen Broholm (på utlån fra Rosenborg) gir et meget spillende midtbane. På topp utfyller Moses Mawa og Benjamin Stokke hverandre godt.

Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Etter 13 minutter fikk Stokke et fint oppspill og vendte bort oppasseren. Avslutningen mot korthjørnet var god, men der lå keeper Emil Gundelach Ødegaard nede i hjørnet og ventet. Returen smalt Mikkel Rakneberg rett i ansiktet på Akinsola Akinyemi som tok full telling.

Den påfølgende corneren plasserte Sander Kartum på hodet til Stokke, men denne gangen gikk headingen rett på KFUM-keeperen som parerte avslutningen.

Litt senere i omgangen rullet gjestene opp en strålende overgang som sendte Sander Kartum alene igjennom. Midtbanespilleren hadde god tid til å tenke over hvor han skulle plassere ballen, men nok en gang hang en god KFUM-keeper med på notene.

– Der er Ødegaard igjen. Han har startet denne kampen forrykende Emil Ødegaard. Han har rett og slett vært steingod, uttalte Espen Haug.

Ampert mellom trenerne

Like før pause ble det ampert mellom de to lags trenere etter at Obilor Denzel Okeke ble taklet hardt av Kartum. Johannes Moesgaard påpekte at dommer Ali al Hatam kunne dele ut det gule kortet, noe Christian Michelsen tok som et forsøk på å påvirke dommeren.

Etter en kort meningsutveksling roet det seg ned igjen, og da det ble stans i spillet fikk også Kartum utdelt det gule kortet.

Scoringen tok Rasch etter 62 minutter gjorde at kampen endret karakter fullstendig. Hjemmelaget la seg dypt og gjorde alt i sin makt for å forsvare de tre poengene. Ni minutter før slutt fikk Kartum en god mulighet til å kopiere frisparkmålet til Rasch.

Skuddet var velplassert mot hjørnet, men i lufta hang Gundelach Ødegaard allerede og avverget nettsus med venstrearmen.

I stedet var det vertene som kunne juble i motsatt ende. Innlegget fra Dodou Gaye fant Sverre Hakami Sandal som satte ballen i mål med en kontant og presis volley. 2-0 til vertene, men igjen var det den presise dødballfoten til Rasch som ble avgjørende.

Det er høy grad av offervilje i dette laget om dagen, Rasch?

– Ja, vi jobber knallhardt for hverandre og går i krigen. Vi skal blokke skudd, og jeg er stolt av gjengen der inne.

Se spillerbørsen ved å trykke på «lagoppstilling» i vinduet under: