Gå til sidens hovedinnhold

Her avgjøres giroen i 2014

Gave til sykkelfansen: Folkefest på et av Europas tøffeste fjell.

Lørdag 31. mai neste år vil sammendraget i Giro d’Italia forhåpentligvis konkluderes oppover ryggen av Monte Zoncolan.

Dette er femte gang giroen gjester fjellet. Igor Antón var den siste vinneren her for to år tilbake.

RCS Sport avslørte nyheten på en pressekonferanse i Italia denne uken. Bakgrunnen for å legge rittavslutningen til Zoncolan (lørdag) og Trieste (søndag), er at det neste år er 60 år siden Trieste ble befridd fra tyskerne under andre verdenskrig.

Hvilke sprintere?
Vanligvis avsluttes giroen på temposykkelen en søndag etter tre uker på kryss og tvers i støvellandet.

I år venter en flat etappe i Trieste med åtte runder i bykjernen og sannsynligvis et spurtoppgjør mellom sprinterne som fremdeles måtte befinne seg i rittet.

Løypegeniene i RCS Sport har lagt neste års første tre etapper til Nord-Irland og Irland, før flysnuten vender seg tilbake mot opphavslandet.

Zoncolan har faktisk bare blitt benyttet ved fire anledninger. Foruten seieren til Antón, har Gilberto Simoni vunnet to ganger (2003 og 2007) og Ivan Basso (2010).

22 prosent på det tøffeste
Cyclingnews.com melder at arrangøren opprinnelig planla to turer opp Zoncolan, fra to forskjellige sider av fjellet. Denne planen ble dog skrinlagt på grunn logistiske utfordringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etappen starter i Maniago og er 167 kilometer lang. På vei mot Zoncolan skal rytterne over Passo del Pura og Sella di Razzo.

Er du lokalkjent i området kan vi nevne at man ankommer fra Ovaro-siden – den samme veien Simoni (2007), Basso og Antón benyttet.

Denne passasjen går for å være en av de aller vanskeligste i Europa. Lørdagens avgjørende etappe i Vuelta a España, oppover Angliru, er en av få som tåler sammenlikningen.

Zoncolan holder 11,9 prosent i snitt over 10,1 kilometer. På det verste holder bakken 22 prosent.

PS! Hele Giro d’Italia-ruten skal offentliggjøres dagen etter Giro di Lombardia.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken