*Nettavisen* Sport.

Her avgjøres hatkampen

Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpix

Emmanuel Adebayor ødela sin egen drømmestart mot gamleklubben med en stygg takling.

17.11.12 16:40

ARSENAL - TOTTENHAM 5-2:

Det innledet så flott som det bare kunne drømmes om for Tottenham-spiss Adebayor.

Togoleseren fikk en enkel retur fra Arsenal-keeper Wojciech Szczesny servert rett på foten etter ti minutter.

Spissmakker Jermain Defoe gjorde grovarbeidet, men det var Adebayor som fikk den takknemlige jobben med å dytte ballen over streken.

Arsenal havnet enda en gang i bakleksa i første omgang. Det var ikke første gang denne høsten at Gunners-supportere rev seg i håret i frustrasjon.

Den skuffede stemningen skulle vise seg å bli kortvarig.

Grisetakling
Åtte spilleminutter etter ledermålet ble målscoreren vist av banen. Dommer Howard Webb hadde få andre alternativer enn å plukke fram det røde kortet.

Adebayor gikk inn med strakt bein og knottene først mot Santi Cazorla.

Ikke lenge etter hadde høyreiste Per Mertesacker utlinget på dødball. Tre minutter før garderobehvilen sørget Mertesackers tyske landsmann Lukas Podolski for 2-1. Målet var av det heldige slaget, men var like fullt viktig for vertenes selvtillit.

På overtid av første omgang ordnet dessuten franske Olivier Giroud 3-1 etter innlegg fra Cazorla.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpix

Sistnevnte sørget selv for 4-1 et kvarter etter pausen med sitt første seriemål hjemme på Emirates Stadium. Dermed hadde tre av Arsenals sommerinnkjøp notert seg for nettkjenning mot erkerival Tottenham.

André Villas-Boas' utvalgte som gikk offensivt ut i siste halvdel. Manageren byttet inn Michael Dawson og Clint Dempsey og la om til en trebackslinje.

Det fungerte fint en stund, men Spurs ble fullstendig utspilt da Podolski fant sin spanske midtbanegeneral Cazorla ved bakre stolpe.

Bale straffet nøling
Med passive og ryggende Arsenal-forsvarere foran seg banket Gareth Bale så inn et trøstemål for Tottenham med høyrebeinet. Waliseren fikk altfor mye tid på seg, og lot seg ikke be flere ganger.

Like etter Spurs' andre mål var den målfarlige venstrekanten faktisk nær enda en redusering. Jermain Defoe var svært misfornøyd med at Bale skjøt fra skrått hold og ikke la inn i den situasjonen.

Gjestene var likevel aldri spesielt nær poengfangst. Det ble ytterligere demonstrert da Alex Oxlade-Chamberlain fant Theo Walcott i god posisjon like før dommer Webb blåste av kampen. Walcott fikk en enkel jobb med å sette inn mål nummer fem.

Tottemhams nye målvakt Hugo Lloris, som har slitt benken mye i høst, slapp dermed inn sine første fem scoringer i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.