Gå til sidens hovedinnhold

Her avgjøres straffedramaet

Men Spania imponerte ingen.

SPANIA - ITALIA 0-0 (7-6 e. str.):

Spanjolene måtte ha straffer for å tukte Italia og sende seg selv til finalen i kontinentcupen i fotball i Brasil.

Semifinalen mot Italia torsdag kveld ble absolutt ikke enkel affære. Til slutt vant Spania 7-6 på straffer etter 120 målløse minutter.

Dermed venter Brasil i finalen søndag.

- La meg få igjen pusten litt, sa Vicente del Bosque da han ble bedt om sin vurdering av finalen som venter.

- Dette var en vanskelig kamp for oss, og vi må finne ut hva vi skal gjøre for å hente oss inn igjen i løpet av tre dager. Vi må stå opp mot Brasil på Maracana. Jeg håper spillerne blir like glade som barn ville ha vært, over å spille på Maracana, sier den spanske landslagssjefen.

Det var ingen som hadde funnet fram verken fyrverkeri eller krutt til semifinalekampen, selv om lagenes startoppstillinger så ut til å kunne by på mye moro.

Den første omgangen ble bare delvis underholdende. Italienerne skapte tre store målsjanser i løpet av et par minutter før 20 minutter var spilt, men ballen ville ikke i mål. Mot slutten av omgangen var Fernando Torres nokså alene foran mål, men heller ikke for de regjerende EM- og VM-mesterne ville det seg.

Pique-bom
Over i annen omgang så det ut til at lagene var redde for å angripe med for mange mann. Begge lag holdt mye på ballen og skapte lite. Etter 85 minutter fikk Barcelona-stopper Gerard Piqué en eventyrlig mulighet til å avgjøre kampen til Spanias fordel, men avslutningen gikk himmelhøyt over Gianluigi Buffon i Italia-buret.

Det ble ingen mål i ordinær tid, men over i første ekstraomgang vartet lagene opp med helt andre takter. Først stormet Spania i angrep uten å få til en ordentlig avslutning. Deretter banket innbytter Sebastian Giovinco ballen i stolpen for blåtrøyene.

Bonucci syndebukk
Kampen fortsatte å svinge fram og tilbake utover i første ekstraomgang, og også etter hvert i annen. Likevel ble det ingen mål. Kampen måtte til straffesparkkonkurranse.

Italias Antonio Candreva tok den første straffen og leverte en vakker «Panenka» midt i mål. Deretter fulgte målene som perler på en snor.

Da Leonardo Bonucci skulle ta Italias sjuende straffe ble det avgjort. Ballen gikk himmelhøyt over. Jesús Navas takket for muligheten og scoret. Spanjolene kunne strekke hendene i været.

- De var best, spesielt i første omgang, men vi viste styrken vår. I annen omgang fikk vi løst noen av problemene våre, og kampen ble jevnere. Vi var det beste laget i ekstraomgangene og hadde flaksen i straffesparkkonkurransen, sier Del Bosque.

Spania møter dermed Brasil i finalen, mens Italia møter Uruguay til bronsefinale. (©NTB)

Kommentarer til denne saken