RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond R. Teigen (www.procycling.no)

Her blir Edvald slått igjen

Sist oppdatert:
Nå sverger nordmannen hevn på etappen med målgang i Lillehammer.

OSLO/ELVERUM (procycling.no): Det var Orica-GreenEDGE som kunne juble etter dag tre av Glava Tour. Aidis Kruopis presset sykkelen foran Edvald Boasson Hagen på oppløpet.

- Egentlig skulle jeg kjøre opptrekk for Baden Cooke, men på de siste 50 meterne så jeg at jeg kunne ta det, så da grep jeg den muligheten, fortalte Kruopis til TV 2 etter målgang.

Forbannet Boasson Hagen
Sky-stjernen fra Rudsbygd har dermed blitt nummer 3, 4 og 2 på de første tre etappene av rittet. Etappeseieren mangler fortsatt, men kan fort komme når rittet svinger innom 25-åringens hjemtrakter under lørdagens etappe.

- Vi får håpe at alle gode ting er tre, og ikke «på det fjerde skal det skje», uttalte han før etappestart.

Men slik skulle det altså gå.

- Det var nesten. Igjen gjorde laget en kjempebra jobb. Det var perfekt, men jeg klarte ikke å vinne i dag, heller. Jeg håper å gjøre det bedre i morgen.

- Jeg trodde jeg hadde det, da vi hadde tre mann igjen ut av siste sving. Jeg vet ikke helt hva jeg holdt på med, men det er mulig at jeg gikk for tidlig igjen, fortalte Boasson Hagen til TV-kanalen etterpå.

Synlig oppgitt over egen innsats.

Lot Lampre jobbe
Det er flere positive ting å ta med seg for rudsbygdingen foran etappen som går i hans hjemtrakter. Først og fremst det faktum at Sky-rytteren ligger på 3.-plass i sammendraget, men også at det var Lampre-laget som tauet hovedfeltet fra Lillestrøm til Elverum.

- Det betyr at vi har spart oss mer, og forhåpentligvis har mer å gå på i morra, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Hvor viktig har de første tre dagene vært for deg med tanke på å få beina igang?

- Det er godt å komme skikkelig igang igjen. Det tar litt tid, men forhåpentligvis er de bedre i morgen, svarer han.

Arvesen henger ikke med hodet
Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen ser positivt på situasjonen selv om det ikke lyktes på det tredje forsøket for laget hans.

- Jeg tror ikke det er mange av spurterne Edvald har kjempet mot her som henger med i bakkene lørdag og søndag, så det ser bra ut med tanke på sammendraget.

- Alt ligger til rette for Edvald under morgendagens etappe. Han er ingen ren spurter, lenger - og jeg er ganske sikker på at han sitter inn med første gruppe i Lillehammer, forteller Kurt Asle Arvesen.

Svenske i ledertrøyen
Jonas Ahlstrand (Team Cykelcity) gjorde nok en kanonspurt, og tok tredjeplassen. Med det tok han også over sammenlagtledelsen i rittet.

- Jeg skal være topp 5 inn i den siste svingen. Det er i hvert fall planen, sa rytteren som vant den første etappen med målgang i Tønsberg til procycling.no ved starten i Lillestrøm.

På oppløpet holdt Cykelcity-rytteren høyest hastighet på slutten, og var nær ved å feie forbi Kruopis og Boasson Hagen.

- Hadde det bare vært 500 meter til, sukket svensken etterpå - før han fornøyd kunne konstatere at han igjen kjørte seg inn i ledertrøya.

Norsk unggutt i brudd
Det var 180,7 kilometer som ventet rytterne under fredagens etappe. Et brudd bestående av Alessandro Bazzana (Team Type 1), Adrian Gjølberg (Joker Merida), Øystein Stake Laengen (Plussbank BMC), Kristian Dyrnes (Øster Hus-Ridley) og Mikael Schou (Ringeriks Kraft) fikk gå tidlig, men begynte å smuldre opp i løpet av de siste milene.

Til slutt satt bare Dyrnes igjen, men unggutten ble kjørt inn tre kilometer fra mål.

- Det var en tøff dag i brudd. Vi jobbet godt sammen, men på slutten følte jeg meg sterk og gikk derfor solo. Jeg ble hentet med 3 kilometer, men jeg fikk i hvertfall vist meg frem, sier Dyrnes til procycling.no.

- Fikk streng beskjed av sjefen om at han ville lengre frem i servicekøen så da var det bare å gå i brudd. Viktig å vise seg frem, legger han til.

Les LIVE-referat under resultatlistene!

Resultater:
1. Aidis Kruopis (Orica-GreenEDGE)
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)
3. Jonas Ahlstrand (Team Cykelcity.se)
4. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD)
5. Baden Cooke (Orica-GreenEDGE)
6. Takahashi Miyazawa (SaxoBank)
7. Luke Rowe (Team Sky)
8. Evaldas Siskevicius (La Pomme Marseille)
9. Benjamin Giraud (La Pomme Marseille)
10. Tosh Van Der Sande (Lotto-Belisol)

Her finner du hele lista!

Sammenlagt:
1. Jonas Ahlstrand (Team Cykelcity.se) 12:17,24
2. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) +2
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +4
4. Aidis Kruopis (Orica-GreenEDGE) st
5. Raymond Kreder (Garmin-Barracuda) st
6. Kristian Dyrnes (Øster Hus-Ridley) +8
7. Mikael Mørkøv (Saxo Bank) st
8. Tosh Van Der Sande (Lotto-Belisol) +10
9. Reidar Borgersen (Joker Merida) st
10. Alessandro Bazzana (TeamType1) st

Her er hele sammenlagtlista!

Poengtrøye:
1. Alessandro Petacchi (Lampre - ISD)

Klatretrøye:
1. Reidar Bohlin Borgersen (Team Joker - Merida)

Ungdomstrøye:
1. Jonas Ahlstrand (Team Cykelcity.se)

Bakgrunn:
De to første etappene av årets Glava Tour har vel lært oss at det er solid forskjell på Norgescup og 2.1-ritt. På den første etappen mellom Sandefjord og Tønsberg, var to nordmenn i sentrum av begivenhetene: Edvald Boasson Hagen og Sondre Holst Enger.

Sky-rytteren var nok likevel noe skuffet over sin 3.-plass, mens Holst Enger overrasket stort og tok en flott fjerdeplass. Bak der igjen var det likevel mye utenlandsk, helt til Håkon Frengstad Berger (Ringeriks Kraft-Look) dukker opp på 16.-plass.

Ingen norske på podiet
På selveste 17. mai fikk nordmennene en ny sjanse. Boasson Hagen var der framme igjen, men åpnet spurten litt sent denne gangen, og ble til slutt nummer fire. Bak ham igjen var det få nordmenn å spore. Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) ble nummer 17, mens Holst Enger fulgte fire plasser bak.

Les også: Denne mannen spurtet ned Edvald

Fredag kommer den tredje sjansen for sprinterne. Da venter en 180 kilometer lang etappe mellom Lillestrøm og Elverum. Igjen vil ryttere som Boasson Hagen, Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Jonas Ahlstrand (Team Cykelcity), Raymond Kreder (Garmin-Barracuda), Tosh Van der Sande (Lotto-Belisol) og Baden Cooke (Orica-GreenEDGE).

I tillegg har vi to norske outsidere i Holst Enger og Kristian Dyrnes (Team Øster Hus-Ridley). Vestlendingene er dessverre svekket ved at både Frans-Leonard Markaskard og Filip Eidsheim ikke kunne starte årets Glava Tour.

Ny spurt i Elverum
Etappen er så godt som paddeflat. Man kan som vanlig vente seg at et mindre brudd får gå tidlig på etappen, før storlagene Sky, Garmin, GreenEDGE og Lampre begynner å ta kontroll over hovedfeltet.

Forventet målgang i Elverum er mellom 17:35 og 18:05 avhengig av hvor høyt tempoet blir underveis.

Her finner du bilder fra torsdagens etappe!

Her finner du rittets hjemmeside med tidsskjema, resultater og etappeprofiler!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere