SKØYEN (Nettavisen): Det finnes stjerner som skinner sterkere enn andre.

I fotball er Cristiano Ronaldo, Fernando Torres og Andrej Arsjavin noen av de største. I poker kan man for eksempel trekke fram Daniel Negreanu, Chris Moneymaker og Joe Hachem.

Nå skal en 23 år gammel gutt fra Jørpeland utenfor Stavanger bli en del av pokerens superstjerner.

Verdt millioner
Johnny Lodden, som blogger i Nettavisen, har fått kontrakt med PokerStars og blir en del av deres såkalte «Team PokerStars Pro». Det er bare om lag 30 spillere i verden som tilhører dette teamet og noe ingen norsk spiller har fått tilbud om tidligere.

- Det er som å få fast plass på Manchester United, sier Thomas Udness i PokerStars til Nettavisen.

Kontrakten gjelder i første omgang for ett år, og betyr at PokerStars betaler deltakeravgiften for Johnny Lodden i de største turneringene i verden. Spillselskapet investerer millionbeløp i esset fra Rogaland.

Og har man først fått foten innenfor Team PokerStars Pro, blir man gjerne værende. Greg Raymer har vært i spillselskapets stall helt siden han ble verdensmester i 2004, og Joe Hachem siden han ble verdensmester i 2005 (Se hele stallen til Team PokerStars Pro her)

- Avtalen betyr sinnssykt mye, rett og slett. Den betyr at folk har tro på meg. Du er med i det beste teamet i verden, sier Lodden.

Og legger til:

- Det er ikke akkurat kjedelig.

Northug er Lodden-fan
Johnny Lodden er kanskje ikke et velkjent navn i samtlige norske husstander, men for veldig mange er han et stort idol.

En av dem som synes det er stas å hilse på pokeresset, er skikongen Petter Northug. Han møtte Lodden under poker-NM i 2008.

– Det er veldig artig for meg å få møte de som er ute i Europa og gjør det bra. Jeg har sett mye på tv-sendingene fra EPT. Lodden er en aggressiv spiller som enten er chipleader eller går først ut, sa Northug til Nettavisen i fjor.

Langrennsløperen var imidlertid skeptisk til å utfordre Lodden, legge pengene på bordet og dele ut kort.

- Det blir som om jeg skulle tatt med meg Lodden på skitur, sa Northug og satte opp sitt karakteristiske glis.

Legende på internett
Johnny Lodden ble verdensberømt på internett under kallenavnet «Bad_ip», og allerede som tenåring rundspilte han stjerner som Barry Greenstein, en av USAs største pokerstjerner og nå en lagkamerat av Lodden i Team PokerStars Pro.

- Hva tror du er grunnen til at PokerStars satser så stort på deg?

- Jeg har et ganske kjent navn ute i verden og folk generelt misliker meg i alle fall ikke. Jeg er ikke en hatet person, jeg kommer godt overens med alle, sier Lodden, tydelig ukomfortabel med å snakke pent om seg selv.

- Og spillestilen min fascinerer kanskje folk. Jeg kjører jo bare på, legger 23-åringen til.

- Føler du at du hører hjemme i verdenseliten?

- Ja, jeg håper og tror det, egentlig.

En innertier
Enn så lenge er potensialet mer imponerende enn merittlisten når det gjelder live-turneringer. Og det sier en hel del, for merittlisten er også svært imponerende.

- Det som er viktigst, er at han er en eksepsjonelt god spiller. Uten mulighet til å vinne turneringer, ville han ikke blitt sponset. I tillegg er det viktig å ha «appeal», og Johnny Lodden har jo det. Han må være god både live og online, og der er jo Johnny en innertier, sier Thomas Udness til Nettavisen.

- Hvor god er Johnny?

- Han er en av de beste i verden.

Hittil har nordmannen stort sett spilt europeiske storturneringer. Nå åpner PokerStars for å bruke Lodden til å promotere selskapet under turneringer også i Asia, Australia og Sør-Amerika. Han blir den tredje skandinaviske spilleren til PokerStars, som også har svenske William Thorson og danske Peter Eastgate (regjerende verdensmester, red. anm.) i stallen.

- Vi kommer til å satse på Johnny utenfor Europa også. Johnny Lodden er allerede et kjent navn i USA, som er det viktigste markedet. Og når han er et så kjent navn i USA og Europa, kan vi bruke ham til andre ting. Da kan vi bruke ham på Latin American Poker Tour, African Poker Tour, Asian Pacific Poker Tour og slike ting, forklarer Udness.

- Kan du fortelle oss hvor mye denne avtalen koster PokerStars?

- Det kan jeg ikke. Men det er en stor investering, sier Udness.

Nå er det opp til Johnny Lodden å vise at det er en god investering.