RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir Hushovd irritert

IRRITERT: Ett spørsmål fikk Thor Hushovd irritert på torsdagens pressekonferanse.
IRRITERT: Ett spørsmål fikk Thor Hushovd irritert på torsdagens pressekonferanse. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Derfor ringte jeg dere og sa jeg aldri vil snakke med dere igjen.

Pressekonferansen i forbindelse med lanseringen av Thor Hushovds biografi «Thor» gikk stort sett svært pent og pyntelig for seg.

Til tross for at Hushovd på et tidspunkt bladde fram et seiersbilde fra boka, viste det fram til de femmøtte og sa «se, jeg har vunnet sykkelløp. Vil ingen spørre om det?» holdt den tidligere syklisten roen og svartet behersket på alle spørsmål om doping.

I alle fall helt til Procycling-redaktør Jarle Fredagsvik spurte Hushovd om en episode som fant sted i 2013.

- I januar 2012, drar vi til Belgia og intervjuer deg. Der stiller vi deg litt tøffe spørsmål om Lance Armstrong og ditt forhold til ham. Det ender med at du, etter å ha lest den saken, blir veldig sint og ringer opp til vår journalist og sier du aldri gidder å snakke med oss eller han igjen. Dette fordi vi har stilt deg tøffe spørsmål om Lance og ønsker at du skal ta avstand fra ham som venn på bakgrunn av det han har gjort. Jeg lurer på hvorfor du blir så sint den gangen. Jeg lurer på hvorfor du ikke turte å ta det oppgjøret mot Lance da? Og jeg lurer på om du ser at dette ser merkelig ut nå, når du forteller at du har visst om dette siden mai 2011, sa Fredagsvik.

Hushovd lyttet konsentrert og så mer brydd ut enn han hadde gjort gjennom hele pressekonferansen.

- Det stemmer at jeg ringte opp Petter Tenstad og Anders (Christiansen) i VG og sa at jeg aldri mer skal snakke med dere. 

- Fordi? spurte Fredagsvik.

- Fordi dere blir invitert, dere var de eneste to journalistene som var på en BMC-samling, som var en hyggelig greie. Vi sitter nede med en dansk journalist, som senere uttalte at han ikke hadde opplevd maken til spørsmål. Bare kritiske spørsmål gang på gang, på gang, på gang. Jeg skulle snu og inn i en ny sesong. Det var mitt lille comeback, jeg ville legge 2012 bak meg, se framover, men dere ga dere aldri. Etter femte-sjette gang sa jeg bare at jeg er ikke her for å snakke om doping og Lance Armstrong. Jeg er her for å snakke om meg selv. Dere er invitert av BMC. Jeg sitter her fordi jeg skal snakke om min framtid og sykle sykkelløp. Etter femte spørsmålet Anders og han i Procyling stilte, så ler jeg. Så står det "Hvordan kan en tobarsfar si noe slikt". Da ringer jeg dere og sier at jeg aldri mer skal snakke med dere eller Anders i VG. Det hadde jeg gjort den dag i dag, og da hadde jeg kanskje vært enda tydeligere, svarte Hushovd

- Skjønner du at det ser rart ut etter det du har skrevet i boka nå? spurte Fredagsvik igjen.

- Igjen, uansett om jeg visste det, synes jeg ikke det er mitt ansvar å snakke om Lance. Dere vet mye mer enn meg om slike saker, så da må jeg sette meg ned på forhånd og lese om det. Jeg var på en BMC-samling og så fram til et nytt år etter det tøffe året jeg hadde. Det er det jeg vil snakke om. Det er ikke en selvfølge at jeg, selv om jeg kjenner Lance, må snakke om ham.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere