RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir Johan Kaggestad slått til ridder

OH LA LA: Johan Kaggestad ble slått til ridder på en offisiell tilstelning på den franske ambassaden mandag kveld.
OH LA LA: Johan Kaggestad ble slått til ridder på en offisiell tilstelning på den franske ambassaden mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby (NTP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den folkelige kommentatoren rørt etter seremoni på den franske ambassaden

Mandag kveld ble Johan Kaggestad slått til ridder på den franske ambassaden. TV2s sykkelkommentator ble hedret for sin formidling av Tour de France.

En stor forsamling av venner, familie og kollegaer bivånte da Frankrikes ambassadør til Norge, Jean-Marc Rives slo Kaggestad til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur.

- Kaggestad blir tildelt denne høye utmerkelsen for hans fremme av fransk kultur i Norge, særlig gjennom dekningen av Tour de France. I en årrekke har Kaggestad kommentert med lidenskap og entusiasme. For hver etappe av touren deler han sin kunnskap om fransk kultur og geografi på beste vis. Du er blitt en institusjon i det norske medielandskapet. Og dette er gull verdt for nordmenns inntrykk og forståelse av landet vårt, sa Rives i følge TV2 under seremonien.

En rørt og takknemlig Kaggestad møtte pressen etter overrekkelsen.

- Ja, jeg er dypt rørt. En slik utnevnelse betyr veldig mye og er en anerkjennelse av den jobben hele TV 2-teamet har gjort under Tour de France. Jeg ble både overrasket og stolt da jeg først hørte om utnevnelsen, sier Kaggestad til TV 2.

Les også: procycling.nos guide til Tour de France

Mindre overrasket er Katrine O. Netland, talsmann for Johan Kaggestad Fanklubb.

- Utmerkelsen er vel fortjent. Kaggestad er den beste av de beste, sier Netland.

- Selv for ihuga fans kan det bli lenge med TV-sendinger på seks timer fra Tour de France, men med Kaggestads detaljkunnskap om gamle slott og franske kuer setter han en ekstra piff på det hele. «Landbrukshalvtimen» er alltid en slager, og grottene og mirakelet i Lourdes er blitt allmennkunnskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere