*Nettavisen* Sport.

Her blir kampen ødelagt for Spurs

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Ble overkjørt av Manchester City etter utvisning.

29.01.14 23:11

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 1-5:

Tottenham var ute etter å revansjere det pinlige 6-0-tapet for Manchester City fra tidligere denne sesongen da Manuel Pellegrini og co. kom på besøk til White Hart Lane.

Slik gikk det imidlertid ikke. Sergio Agüero ga gjestene en tidlig ledelse, og da Danny Rose ble utvist samtidig som City fikk straffe i andreomgang, var det kjørt.

Yaya Toure satte straffen i mål, før Edin Dzeko økte ledelsen til 3-0. Étienne Capoue reduserte og ga Spurs et ørlite håp, men Stevan Jovetic drepte effektiv det håpet da satte inn 1-4.

Rett før slutt satte Vincent Kompany inn 1-5.

Et skår i gleden er det imidlertid for Mancehster City at Sergio Aguero måtte ut med skade like før pause.

- Herlig å være en del av City
Etter kampen fikk Kompany spørsmål om ligatittelen, men det var han ikke interessert i å snakke om.

- Jeg vil ikke snakke om tittelen. Jeg er bare glad for seieren og måten vi spilte på. Det er en herlig tid å være del av Manchester City, sa Kompany til BBC.

City-kapteinen var naturlig nok ikke like godt fornøyd med at Sergio Aguero måtte av banen med det som så ut til å være en strekk.

- Det er dårlig nytt at at Aguero ble skadet, men vi får se. Jeg vet ikke hvor ille det er, men det er godt å se at Stevan Jovetic kom inn og viste hva han kan gjøre, sa Kompany til BBC.

Manager Manuel Pellegrini la senere til at de måtte vente til i morgen og høre hva legen sier om Agueros skade.

Tottenham-manager Tim Sherwood mener Manchester City ikke skulle hatt straffespark og at Danny Rose ikke skulle vært utvist. Han mener assistentdommeren ikke skulle blandet seg inn og dømt straffe.

- Dommeren tok riktig avgjørelse. Han mente det var corner, og jeg mener det var korrekt. Det var en takling i siste liten av Danny, men han kommer inn for å treffe ballen og gjør det. Det gikk imot oss i dag, sa Sherwood.

Aguero herjet
Han brukte ikke lang tid på å vise seg fram, Sergio Kun Aguero. Fem minutter ut i kampen kom han med den første advarselen om hva som var i vente. Argentineren tok med seg ballen inn i sekstenmeteren og dundret den i motsatt stolpe fra kort hold.

Tottenham var advart, men klarte likevel ikke å finne ut hvordan de skulle temme målmaskinen tidsnok. Ti minutter senere var han nemlig på farten igjen. David Silva tredde ballen nydelig gjennom, og Aguero vippet ballen like vakkert til side for Hugo Lloris og i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Etter 20 minutter var 25-åringen svært nær ved å bli tomålsscorer. Et innlegg fra Gael Clichy ble headet mot mål, men denne gangen var Lloris med på notene og vartet opp med en kjemperedning.

Mange Tottenham-fans uttrykte bekymring for duellen Aguero-Dawson før onsdagens kamp. Snaue ti minutter før pause trodde sistnevnte at han hadde utlignet gjestenes ledelse.

Christian Eriksen slo et frispark fra høyresiden knallhardt inn i feltet, og Michael Dawson satte den i mål via tverrliggeren fra kort hold. Andre Marriner signaliserte scoring og Dawson slapp jubelen løs. Ingen av de la imidlertid merke til at assistentdommeren var oppe med flagget. Dermed ble målet annullert.

Sergio Agüero var helt fantastisk i den første omgangen, men rett før pause tok han seg til baksiden av låret etter en løpsduell og så ut til å ha pådratt seg en strekk. Synd for Aguero og veldig synd for Manchester City. Stevan Jovetic erstattet argentineren.

Kontroversielt rødt kort
Bare fire minutter etter pause skjedde det som gjorde at jobben gikk fra å være vanskelig til nesten umulig for hjemmelaget. Edin Dzeko ble taklet av Danny Rose da han var i ferd med å avslutte på mål alene med Lloris.

Rose fikk tydelig et par knotter på ballen før han meide ned Dzeko, men dommer Mariner bestemte seg i samråd med assistentdommeren for å peke på straffemerket og gi Tottenham-backen rødt kort.

Fra elleve meter gjorde Yaya Touré ingen feil og bredsidet inn 0-2, før Edin Dzeko noen minutter senere satte inn Manchester Citys tredje.

Til tross for et håpløst utgangspunkt, fortsatte Tottenham å kjempe. Étienne Capoue, som er blitt koblet til Napoli den siste tiden, kriget inn reduseringen til 1-3 etter en corner.

Spikeren i kista ble satt inn i kista av Stevan Jovetic, som plasserte inn 1-4 via beinet til Vlad Chiriches. Rett før slutt banket Vincent Kompany inn enda en spiker med sitt 1-5-mål fra kort hold.

Manchester City går dermed til topps i Premier League, med 53 poeng. Arsenal følger på andreplass, med 52, mens Chelsea ligger på plassen bak, med 50.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.