Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Premier League-stjernene avslørt: - Vi er ekstremt skuffet

Tre Tottenham-spillere og en West Ham-spiller skal ha brutt de engelske covid-19-reglene. Nå beklager både Tottenham og West Ham og fordømmer handlingene.

Tottenham-spillerne Sergio Reguilon, Giovani Lo Celso, Erik Lamela og West Ham-spiller Manuel Lanzini skal ha brutt de engelske Covid-19-reglene etter å ha feiret jul sammen, skriver Daily Mail.

På et bilde som skal ha blitt lagt ut på Instagram av en venn av en av spillerne ser man de fire spillerne avbildet sammen med elleve andre voksne, to barn og en baby.

Spillerne bor alle i London, som er et område i England hvor det ikke var lov å blande folk fra forskjellige husholdninger sammen i julen. I andre deler av landet hvor reglene ikke var like strenge, kunne opp til tre husholdninger samles på julaften.

Fordømmer handlingene

Tottenham har nå kommet med en beklagelse hvor de fordømmer spillernes handlinger.

- Vi er ekstremt skuffet og fordømmer sterkt dette bildet som viser noen av spillerne våre med familie og venner sammen i julen, spesielt fordi vi vet hvor mye folk rundt i landet har ofret for for å være trygge i løpet av høytiden, skriver Tottenham i en uttalelse.

Spurs skriver videre at de kommer til å behandle saken internt i klubben.

- Reglene er klare, det er ingen unntak, og vi minner regelmessig alle våre spillere og ansatte om de nyeste protokollene og deres ansvar for å følge de og være et godt eksempel. Saken vil bli behandlet internt, skriver Tottenham.

Utelatt fra troppen

Erik Lamela og Giovani Lo Celso er ikke med i Tottenham sin kamptropp til lørdagens kamp mot Leeds. Sergio Reguilon er med i troppen, men starter på benken.

West Ham har i en uttalelse uttrykket at de er skuffet over Lanzini sine handlinger.

- Klubben har satt de høyest mulige standarder med sine protokoller og tiltak knyttet til Covid-19, så vi er skuffet over å høre om Manuel Lanzinis handlinger. Saken er blitt behandlet internt, og Manuel har blitt minnet sterkt på sitt ansvar, skriver klubben.

Ifølge Daily Mail har Lanzini testet negativt for Covid-19 etter bildet ble tatt.

I England har de ulike nivåer på hvor strenge reglene rundt Covid-19 er. I London er de på nivå fire, noe som betyr at folk må holde seg hjemme, sett bort i fra noen få unntak. Folk er ikke tillatt å møte andre innendørs, med mindre man lever sammen eller man er nærkontakter.

Daily Mail skriver at samlingen av spillerne trolig er hjemme hos Lo Celso.

Tottenham spilte mot Wolverhampton 27. desember hvor Reguilon og Lamela begge var involvert, mens Lo Celso for tiden er ute med skade.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken