Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Ribery ført inn til avhør

Prostitusjonsskandalen rulles opp i Frankrike.

Bayern Münchens Franck Ribery og Real Madrids Karim Benzema kom begge i trøbbel i vår, da de ble anklaget for å ha betalt for sex med en mindreårig prostituert på en klubb i Paris.

Saken er nå under etterforskning i Frankrike, og de to fotballstjernene var tirsdag morgen i politiavhør i forbindelse med saken. Det opplyser nyhetsbyråene Reuters og AFP.

Politiet har fram til torsdag morgen på seg til å bestemme om de to spillerne skal beholdes i varetekt, eller løslates, melder BBC.

Risikerer fengsel
Den prostituerte kvinnen, Zahia Dehar, skal tidligere har fortalt i avhør at hun har hatt et forhold til to fotballspillerne, og Ribery har også innrømmet å ha hatt sex med kvinnen.

Bayern München-stjernen har likevel hardnakket hevdet at han ikke visste at hun var mindreårig.

Dette gjengir også vingens advokat tirsdag.

- Det er en ubevisst gjerning. Han må vite alderen hennes for å kunne bli dømt, og det gjorde han ikke, sier Sophie Bottai.

- Hun så ikke ut som hun kunne være mindreårig, hun fortalte ham ikke at hun var mindreårig, fortsetter Riberys advokat.

Og det er nettopp dette punktet som er svært viktig i forhold til en dom i saken. Både Ribery og Benzema risikerer nemlig opp til tre års fengsel og 45.000 euro i bot om de blir dømt for forholdet, samtidig som det blir bevist at de visste at jenta var mindreårig.

Benzema nekter
Benzemas agent skal ifølge Reuters ha nektet for at Real Madrid-spilleren hadde vært på den aktuelle klubben, og spissen selv skal ha sagt til fransk TV at han ikke har gjort noe galt.

Zahia Dehar skal også ha bekreftet at hun aldri oppga alderen sin til de to fotballspillerne på noe tidspunkt.

Også spissen Sydney Govou som tidligere spilte i Lyon, og nå i greske Panathinaikos skal ha vært involvert i skandalen.

Tidligere i år utførte politiet en razzia mot nattklubben Zarman Cafe på Champs-Élysées i Paris, og arresterte 18 jenter i forbindelse med prostitusjon. Zahia Dehar var ikke en av dem.

Navnet hennes var likevel kjent hos politiet, fordi det hadde dukket opp i forbindelse med andre etterforskninger.

Ribery og Govou var en del av det franske landslaget som gjorde skam på nasjonen under VM i Sør-Afrika, mens Benzema ble vraket i forkant av mesterskapet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett