*Nettavisen* Sport.

Her blir van Persie historisk

Foto: Darran Staples (Reuters)

Sørget for tre nye poeng til Manchester United.

14.04.13 20:28

STOKE - MAN. UNITED 0-2:

Gjestene fra Manchester fikk en perfekt start på oppgjøret da Michael Carrick pirket ballen i mål allerede etter fire minutter.

Et Stoke-lag i motgang klarte ikke å komme ordentlig tilbake i kampen før det smalt fra bortelaget igjen i den andre omgangen.

Robin van Persie fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 2-0 på straffe etter en drøy times spill.

Tidlig scoring
Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start på oppgjøret da de suverene serielederne Manchester United gjestet Britannia Stadium søndag ettermiddag.

Tre minutter var spilt da Robin van Persie svingte ballen inn i feltet på et hjørnespark. Lærkula havnet midt i feltet der en hardt presset Phil Jones prøvde å få til et skudd, men istedenfor havnet ballen hos Carrick, som fikk sendt ballen over streken. Målet var Uniteds 14 mål etter corner, noe som er flest i Premier League.

United fortsatte å trykke på etter scoringen og vertene ble spilt lave på eget gress, til stor misnøye fra de fremmøtte på tribunen.

Det var et tafatt Stoke-lag som prøvde å få til noe offensivt på dødballer i den første omgangen, men gjestene hadde god kontroll på forsøkene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Darran Staples (Reuters)

Straffescoring
En drøy time var spilt da Manchester United kom på en strålende kontring. Wayne Rooney fikk spilt Van Persie inne i feltet, men spissen ble felt av Wilkinson og nederlenderen ble tildelt straffe.

Robin van Persie gikk frem og tok straffen selv. Angrepsspilleren sendte ballen i mål nede til venstre for Stoke-målvakten, som var etter ballen.

Med sin straffescoring ble nederlenderen den første i historien til å ha scoret elleve eller flere mål på bortebane i tre forskjellige sesonger, ifølge Opta.

Flere mål ble det ikke og dermed er gjestene oppe på 80 poeng. United trenger kun syv poeng for å være helt sikre på å kapre seriegullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag