Gå til sidens hovedinnhold

Her blir Zuccarello Rangers-helt

- Han må score oftere, sa sjefen før kampen. Så ble Mats Zuccarello matchvinner.

NEW YORK (Nettavisen): - Han må score oftere. Han må score i straffekonkurransene. Det er hyggelig at vi har sett ham gjør det før, men vi trenger det nå, sa John Tortorella før kampen mot Toronto Maple Leafs.

Mats Zuccarello Aasen hadde bare notert seg for to målgivende pasninger på sine seks første kamper. Spillemessig hadde oslogutten imponert, men i Nord-Amerika er ikke det nok - man må også produsere målpoeng.

Eller score i straffekonkurransene. Zuccarello bommet på sitt første forsøk, mot Pittsburgh i forrige uke.

New York Rangers ligger utsatt til i den østre avdelingen, hvor de åtte beste lagene går til sluttspill, og trenger desperat hvert eneste poeng.

- På tide
Zuccarello sørget natt til torsdag for at det ble to poeng i stedet for ett, da han avgjorde straffekonkurransen.

- Det føles jo bra, det. Det er på tide at jeg fikk et mål her, det har vært mange sjanser og sånne ting, men har ikke helt hatt stang inn. Men det er deilig å se en puck gå i mål, det er moro det, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen.

Den tidligere Modo-spilleren fikk god hjelp av Rangers-målvakt Henrik Lundqvist, som reddet alle tre forsøk fra Toronto Maple Leafs da 2-2-kampen gikk til straffer.

Nordmannen var den eneste som scoret i straffekonkurransen. Zuccarellos lagkamerater Rick Nash og Ryan Callahan bommet på begge sine straffer.

Her kan du se høydepunktene fra kampen:

(Artikkelen fortsetter)

HTML EMBED

Zuccarello gikk målløs i sine seks første kamper, men noterte seg for assister mot henholdsvis Winnipeg Jets og Carolina Hurricanes.

Ikke bekymret
Selv stresser ikke Zuccarello over at det har skortet på poengfangsten så langt denne sesongen, og nordmannen gir uflaks litt av skylden for at det ikke har blitt flere av dem.

- Jeg har vel aldri vært noen stor målscorer likevel, men som i forrige kamp har jeg pasning til Stepan på åpent mål, men da knakk kølla hans. Det er litt sånne «bad bounces» som vi sier her, men sånn er det. Så lenge vi vinner kamper, driter jeg egentlig i hvem som scorer, sier Zuccarello til Nettavisen.

Før kampen mot Toronto sa Rangers-sjef John Tortorella at Zuccarello måtte gjøre en bedre jobb med å finne nettmaskene i straffekonkurranser, og nordmannen svarte med scoring.

For innsatsen ble han belønnet med den svarte hatten eller «Broadway Hat» som den kalles, som blir gitt til Rangers' beste spiller etter hver kamp.

Tillit fra treneren
Zuccarello har blitt mye brukt av John Tortorella siden han kom til Rangers og den siste tiden har nordmannen fått mye istid i overtallsspill.

Mot Toronto natt til torsdag fikk Zuccarello tre minutter og 16 sekunder på isen i overtall mens natt til tirsdag fikk han ett minutt og 49 sekunder, også det mot Toronto.

Totalt var nordmannen på isen i 17 minutter og to sekunder.

På pressekonferansen etter kampen fikk Tortorella spørsmål om hans tidligere kommentar om nordmannen og Rangers-treneren var svært fornøyd med at Zuccarello svarte på tiltale.

- Han trengte å gjøre noe, og det gjorde han, sier Tortorella.

Kommentarer til denne saken