*Nettavisen* Sport.

Her bommer idrettspresidenten

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Slik skal utøverne se ut under OL i Beijing, men det var ikke alle som fikk med seg.

10.06.08 15:21

TOPPIDRETTSSENTERET (Nettavisen): Tirsdag ble 50 norske OL-utøvere tatt ut i førsteuttaket til OL i Beijing. Samtidig ble den norske kleskolleksjonen lansert til det samme mesterskapet.

Rødt, løst, hvitt, ledig, blått og luftig er trenden. Ved denne anledning fremvist at ynglingtrioen Siren Soot Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandre Kofoed, samt sjefsroer Olaf Tufte

- Jeg synes dette var fint. Jeg likte i hvert fall jakken veldig godt, men det er ikke så godt å si før man har trent i det først da, smilte Siren Sundby iført treningsantrekket.

Bom fra Paule
En litt mer uønsket oppmerksomhet pådro idrettspresident Tove Paule seg. Riktig nok tok hun seg strålende ut iført både fritidsbukse og representasjonstopp, men så var det med å kombinere antrekkene sammen da.

- Jeg fikk med meg den hvite buksa jeg da, men jeg skulle jo egentlig ha hatt på en grå en, medgir Paule overfor Nettavisen.

Les også: Edvald klar for Beijing

- Fikk du kjeft da?

- Nei da, men jeg skal jo egentlig ikke blande de forskjellige merkevarene. Og så tar jeg lærdom av det jeg gjør feil, legger hun til med et smil.

- Funksjonelt og fint
Helt siden OL i Atlanta i 1996 er det Bente Bjørnstad som har stått for utformingen av OL-kolleksjonen. Hun hadde ingen problemer med å tilgi idrettspresidentens lille blunder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Hun tok nok litt feil der, men det er ikke så farlig, sier hun.

- Er du fornøyd med resultatet?

Ingen drage
- Jeg synes det er veldig artig å se klærne på utøverne. Det blir noe annet å ha den hengende i plast på mannekeng. Tilbakemeldingene vi har fått fra utøverne er at klærne er både funksjonelle og fine.

- Dere falt ikke for fristelsen av å plassere et lite drageemblem på brystet?

- Vi er veldig fornøyde med å ha det norske flagget på tøyet vårt, så det var nok ikke aktuelt denne gangen, humrer prosjektlederen i NIHs markedsavdeling.

Foreløpig har altså 50 idrettsutøvere fått tilgang på den nye kolleksjonen, ved inngangen til august har et sted mellom 80 og 85 norske utøvere fått reisepass til Beijing av Olympiatoppen.

Fornøyd med OL-antrekkene? Si din mening i diskusjonsvinduet under!

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.