RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her brenner fansen drakta til Torres

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- Nå har jeg kommet til en toppklubb, sier den spanske superspissen om Chelsea-overgangen.

Sent mandag kveld ble det offisielt. Fernando Torres reiser fra Liverpool, og blir Chelsea-spiller. Spanjolen har skrevet under på en avtale som varer i fem og et halvt år med de blå.

Det ble forholdsvis tidlig klart at superspissen kom til å forlate Anfield på overgangsvinduets siste dag. Partene måtte bare komme til enighet om en passende pris.

- Jeg er lykkelig
Ifølge rapporter skal Roman Abramovitsj ha punget ut rundt 50 millioner pund for spilleren, noe som er overgangsrekord i engelsk fotball.

- Helt siden forrige sommer har jeg følt at jeg trengte å ta et nytt skritt i karrieren. Nå har jeg kommet til en toppklubb, og det finnes ikke noe høyere nivå enn Chelsea. Jeg ser fram imot å kunne spille med store spillere som John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba og Nicolas Anelka, sier spanjolen til Chelseas nettside.

- Jeg ville også til Chelsea på grunn av den respekten klubben har vist meg. De har virkelig villet hente meg hit, og det er viktig å føle at jeg har støtte blant folk i og rundt klubben. Fansen her har også alltid vist meg respekt både på Stamford Bridge og Anfield. Derfor er jeg lykkelig over å være Chelsea-spiller, sier Torres.

Brant Torres-trøye
I Liverpool ble imidlertid ikke nyheten om spissens klubbytte tatt like godt imot av alle. For selv etter tre år som trofast tjener i rødt, er det nok tungt for mange Liverpool-fans å se en av klubbens største stjerner og merkevarebyggere forsvinne til en rivalklubb på denne måten. Selv om kompensasjonen var bra.

Utenfor Liverpools treningsanlegg i Melwood hadde derfor en gruppe supportere samlet seg mandag kveld, og blant annet satte de fyr på en trøye med nummer 9: Torres.

Samtidig ønsket de også klubbens nye helt velkommen. Omtrent samtidig som Torres-overgangen ble offentliggjort, kunne Liverpool bekrefte at de henter den lovende Andy Carroll fra Newcastle. Den hårfagre spissen har tidvis vist gode takter denne sesongen, og er fortsatt ung. Spilleren har av mange i Newcastle blitt sammenlignet med Alan Shearer.

Liverpool måtte ut med rundt 35 millioner pund for mannen som for et år siden spilte sin fotball i The Championship. Det er Liverpool-rekord.

- Det er fælt å måtte forlate hjembyen min, men jeg fikk beskjed om å reise. Jeg ønsket ikke å dra, og det var derfor jeg signerte en femårsavtale med Newcastle så sent som i oktober. Jeg ble rett og slett dyttet ut døren, sier Liverpools nye spiss ifølge Belfast Telegraph.

Merseyside-klubben sikret seg i tillegg en annen spiss, Luis Suarez fra Ajax, i løpet av mandagen. Nå blir det spennende å se hva duen Carroll og Suarez kan utrette på topp hos de røde de kommende årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere