*Nettavisen* Sport.

Her bryter Cavendish en barriere

Foto: Dario Badolato (Ap/Scanpix)

- Dette er et spesielt ritt for meg, innrømmer spurtkanonen.

HERNING (procycling.no): Mark Cavendish fløy inn til seier på årets første etappe i Giro d’Italia.

Som normalt tenker du? Faktisk ikke.

- Jeg vinner så godt som aldri den første spurten i et slikt ritt, faktisk tror jeg aldri jeg har vunnet den første spurtetappen i Giro d’Italia tidligere, sa Mark Cavendish på pressekonferansen etter etappen.

Det har briten helt rett i. Han har vært nærme, som da han var i en durabelig kamp mot Alessandro Petacchi i fjor, men aldri har verdensmesteren vunnet den første spurtetappen i det italienske storrittet.

Koste seg med sjokoladekake
Det var en barriere Mark Cavendish tydeligvis var svært fornøyd med å bryte. Den nærmest lyste glede og kanskje også lettelse fra ansiktet hans da han sammen med Taylor Phinney svarte på spørsmål fra pressen og spiste seierskake.

- Jeg var ikke veldig selvsikker på forhånd. Jeg har ikke spurtet på lang tid og gått ned mye i vekt. Men under dagens etappe hadde jeg hele tiden en god følelse. Jeg fikk også strålende hjelp av laget.

- Dette er et spesielt ritt for meg. Jeg har nå sikret meg fem seirer i regnbuetrøyen allerede og vil fortsette å jobbe hardt på trening og ritt for at det tallet skal bli enda høyere.

- Ingen respekt lenger
Men det er ikke en skikkelig pressekonferanse med kongen av massespurter om det ikke kommer litt kritikk og noen småstikk i siden til alle og en hver. Denne gangen ble det gjort med et smil.

- Det var en utrolig stressfull dag. Ting har forandret seg. Det er ingen som har noe respekt lenger. Når både spurtlag og sammenlagtlag ønsker å sitte foran blir det kaotisk, og spesielt når det er vind som i dag.

- Det som er utrolig er at det ikke er de unge som er problemet. De har respekt for tradisjonene, det er de eldre som er problemet. Men det er mulig det er til det bedre også. Jeg vet ikke, jeg bare registrerer at ting har forandret seg, sa Cavendish før han tok en ny bit av kakestykket.

For på en dag som denne klarte ikke engang Cavendish å la frustrasjonen overskygge gleden. Briten hadde brutt en ny barriere. Nå er det ikke mange igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.