NYDALEN (Nettavisen): Torsdag møtte Petter Northug fansen da han holdt foredrag på Handelshøyskolen BI i Nydalen. «På innsiden av en vinnerskalle» var treffende nok navnet på forestillingen.

Selv om skikongen ikke så like bekvem ut under foredraget som han er når han knuser svensker på oppløpet, fikk de fremmøtte et humoristisk innblikk i hvordan Northug tenker igjennom en hel sesongen.

Langrennsentusiaster og Northug-fans fylte auditoriet på BI til randen og håpet på mange gode historier og de berømte gullkornene.

Det fikk de.

Fryktet at VM kunne ryke
Naturlig nok ble det brukt mye tid på å snakke om oppladningen og gjennomføringen av VM på hjemmebane. Og det viste seg fort at han var mer nervøs foran mesterskapet enn det virket som.

Da Northug ankom Beitostølen for den nasjonale åpningen var alle spente på hvordan formen til Petter var, spesielt hovedpersonen selv.

Det kom som et lite sjokk for både de fremmøtte på stadion, TV-seere, landslagsledelsen og konkurrenter da han havnet langt, langt bak.

Etter det fatale åpningsrennet svarte Northug følgende på spørsmål om han var bekymret for egen form i den viktige VM-sesongen.

- Hvorfor skal jeg være bekymret? Jeg har full kontroll, svarte han. De samme svarene fikk pressen også av Northugs rådgivere.

(Les videre under bildet)

- Tunge dager
Men på foredraget fikk de fremmøtte den nakne sannhet, og den fortalte noe helt annet.

For da Petter gikk over målstreken på Beitostølen begynte han å tenke på om den harde høydesamlingen i Val Senales rett i forkant hadde blitt for hard. For selv om han mente at all hard trening var som en lek for han ble han ordentlig usikker på seg selv.

- Det er ikke noe artig når det ikke fungerer. Og jeg gjør meg opp noen tanker, begynte trønderen oppsummerende.

Før tankene hans fort begynte å bevege seg mot folkefesten som ventet i Holmenkollen senere i sesongen.

- Det var noen tunge dager da jeg reiste hjem fra Beitostølen. Heldigvis er det en stund til VM i Oslo, men har det gått for langt nå? spurte Northug seg selv.

For en ellers så selvsikker trønder innrømmet at han nok var litt for uforsiktig på hardøktene på høydesamlingen, noe som gjorde at han gikk over kroppens evne. Men med et glimt i øyet avsluttet han med å betrygge publikum.

- Jeg har lært av det nå, fortalte han.

(Les videre under bildet)

Derfor slo han Hellner
I fjor sommer inviterte VI Menn Petter Northug og Marcus Hellner til Las Vegas og VI Menn journalist Thorkild Gundersen, som var med på foredraget, tror han vet hvorfor trønderen ble VM-konge og ikke svensken.

- Marcus tok noen øl 4. juli, og vi så jo alle hvordan det gikk, fortalte Gundersen, som var med på turen, til stor latter fra publikum.

For Northug var det aldri aktuelt å drikke alkohol. Fra og med 1. mai var det kun én ting som sto i hodet på trønderen – VM i Holmenkollen. Så mens de andre dro på byen, gikk Petter og la seg, for han skulle ut på en tre timers lang rulleskiøkt dagen etter.

- For meg er det helt naturlig å ta sånne valg, sier Northug.

HTML EMBED