*Nettavisen* Sport.

Her drar Bad Blue Boys

Etter å ha satt Bergen på hodet ble Dinamo Zagreb-supporterne fulgt på flyet i dag - på din regning.

04.12.07 14:57

(iBergen.no) Med en politimann ved siden av seg i hvert flysete dro de 39 fotballsupporterne fra Bergen - flere dager etter kampen mot Brann. De siste to døgnene har de måttet sitte på celler i Bergen.

Stjal fra butikker
Blant annet hadde de blakke kroatene stjålet fra flere butikker mens de var i Bergen. Ingen ville frakte supporterne til Kroatia, og løsningen ble å chartre et eget fly. Det var det svenske charterselskapet Malmö Aviation som tok på seg oppdraget.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAKK OG FARVEL: Her forlater supporterne Bergen. De fikk eget charterfly hjem igjen til Kroatia. Foto: TV 2

Også da ble det komplikasjoner, fordi flyselskapet ikke ville fly supporterne uten tilstrekkelig politibeskyttelse. Dermed måtte blant annet politifolk fra Politiets utlendingsenhet i Oslo stille opp for å følge kroatene hjem igjen.

Viste fingeren
Hvor mye dette har kostet skattebetalerne så langt er ikke godt å si - men billig blir det ikke. Et eget charterfly, flere døgn på politiceller og 39 politifolk som må jobbe overtid for å få de hjem koster flesk.

Flyet lettet fra Bergen ca klokken 1250 og går direkte til Zagreb i Kroatia. Landingstid er ventet å bli klokken 1555.

Om bord på flyet er den angivelige lederen for gjengen plassert med flere forsterkninger rundt seg, dette får å unngå bråk. Like før flyet skulle lette satt de kroatiske supporterne og viste fingeren til pressekorpset fra flyet, opplyser TV 2s reporter på Flesland.

Før kroatene fikk gå om bord på flyet var det på forhånd klarert en omfattende sikkerhetskontroll. Politiet gikk blant annet gjennom all bagasje og kroppsvisiterte samtlige av kroatene. Kroatene fikk ikke lov til å ha med noen ting om bord på flyet, opplyser informasjonssjef ved Politiets utlendingsenhet Audun Larsen til iBergen.no.

Les flere saker fra iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.