*Nettavisen* Sport.

Her drar Edvald i gang Sky-toget

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Det var et fint tog å sitte på, sier Sky-stjernen etter seier i Glava Tour.

20.05.12 18:13

HØNEFOSS (procycling.no): Beskjeden og usikker? Nei, det var før i tida.

Nå sprudler Edvald Boasson Hagen enten har står på podiet, blir intervjuet av TV 2 og faktisk også når han sitter på sykkelsetet.

25-åringen har fleipet og sjarmert seg igjennom årets Glava Tour. Da vi så ham og «Sky-kameratene» passere den innlagte bakkespurten før Lygna, satt rudsbygdingen bare og gliste.

Og med én runde igjen til avgjørelsen av hele Glava Tour, satt Boasson Hagen som femtemann i feltet og sveivet i gang Sky-toget.

- Det var et fint tog å sitte på, gliste Boasson Hagen da vi konfronterte ham med opptrinnet etterpå.

Tok tre trøyer
Det har da også vært en drømmeuke for Team Sky, men også for Norge og norsk sykkelsport.

Boasson Hagen vant rittet sammenlagt, vant poengkonkurransen og vant ungdomskonkurransen.

I tillegg vant laget hans lagkonkurransen.

Komplette resultater på arrangøres hjemmesider.

For rittets del var nok høydepunktet folkefesten rundt etappen med målgang i Lillehammer, men også i Hønefoss søndag var det en skikkelig folkefest i gatebildet.

Russel Downing (Endura Racing) snøt sin tidligere lagkamerat for seieren på den siste etappen, men det ødela slettes ikke dagen for det norske hjemmehåpet - som ble nummer seks på etappen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Edvald: - Det var kaotisk
Faktisk var han bare glad til at han ikke veltet, da hovedfeltet ga alt i kampen om den siste etappeseieren i årets norske sykkeleventyr.

- Hvordan opplevde du spurten?

- Den var kaotisk.

- Hva skjedde?

- Det var mye som skjedde. Inn i den siste svingen holdt hele fronten på å gå ned i bakken. Det var veldig kaotisk og det ble en liten luke. Jeg klarte ikke å tette den i den siste svingen. Jeg kom litt for langt bak, og da ble det vanskelig å få en bedre plassering. Jeg klarte å holde meg oppreist, og er glad for det. Jeg klarte å få den gule trøya, så det var bra. Vi vant lagkonkurransen og tok alle de andre trøyene unntatt klatretrøya, så vi har all grunn til å være fornøyde.

- Du tar klatretrøya til neste år?

- Det er ikke noe mål i seg selv. Jeg får vel gi noe til dem andre også.

I år var André Cardoso (Caja Rural) eneste ikke-Sky-rytter som tok med seg en trøye (klatretrøya).

- De andre trøyene var en bonus
Boasson Hagens lagkamerater var også i strålende humør etter at de entret podiet som vinnere av lagkonkurransen.

- Dere har tatt omtrent alle trøyene her nå, var det planen før rittet startet?

- Planen var å vinne sammenlagt. Vi visste at det ville bli mange massespurter, og at Edvald ville være helt der framme. Det var en bonus å få med de andre trøyene også. Vi har jobbet hardt for dette, sier Ben Swift til procycling.no.

Rytterne klager på én ting
Rittarrangør Birger Hungerholdt sier de utenlandske lagene og ryttere har kommet med gode tilbakemeldinger bortsett fra på ett punkt:

- Det dårlige været. Det kan dessverre ikke vi gjøre noe med, og slik er det på alle steder. Men det er selvsagt bedre med godt vær enn dårlig vær.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Det er også Boasson Hagen enig i.

- Det har vært noen fine dager. Det har vært kaldt og det har regnet, men det får vi ikke gjort noe med. Det har vært et utrolig fint arrangement. Laget har kjørt godt hele uka. Å avslutte det hele med å vinne sammenlagt, var en fornøyelse, sier rudsbygdingen smilende.

For ordens skyld: Rittleder Hungerholdt lover sykkelfest i Norge også neste år. I minst like stor skala, og trolig med flere ny start- og målbyer på Glava Tour-kartet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag