Etter flere kuperte etapper ble det en roligere dag for feltet i Vuelta a España, da syklistene skulle ut på de 204,5 flate kilometerne fra Aguilar de Campoo til Valladolid.

Et tidlig brudd med Luis Angel Mate (Cofidis), Gatis Smukulis (Katjusja), Martin Keizer (Vacansoleil), Brent Bookwalter (BMC) og Gustavo Cesar Veloso (Andalucia) ble hentet inn med 17 kilometer igjen til mål.

Katjusja gikk rett i tet og startet et tøft kjør i vinden. Flere ryttere fikk straks problemer og måtte slippe hovedfeltet.

Argos rotet seg bort
Med slak nedoverbakke den siste milen gikk det fort inn til mål. Team Sky tok over ansvaret etter det russiske laget og kjørte hardt.

Bak i kulissene lurte Argos-Shimano som hadde John Degenkolb, mannen som står med fire etappeseirer i denne vueltaen, sammen med Liquigas, Orica-GreenEdge og en del ensomme spurtere.

Men det vanligvis så velfungerende Argos-toget fikk totalt motorhavari på oppløpet. Det ble klart at Ben Swift skulle kjempe mot Daniele Bennati og Allan Davis om seieren.

Dediserte triumfen til Weylandt
Briten så lenge ut til å få sin etterlengtede revansje, men på de siste ti meterne kom rutinerte Bennati som skutt ut av en kanon, og passerte målstreken så vidt foran Skys spurter.

- Det har virket som at det har vært umulig for meg å vinne i år. Jeg fikk ikke den optimale oppladningen til vueltaen grunnet sykdom. Derfor var det veldig viktig for meg å vinne i dag, fortalte Bennati etter målgang.

Etappen var spesiell, for forrige gang rittet hadde målgang i Valladolid var det avdøde Wouter Weylandt som vant. Det hadde ikke den italienske gentlemanen glemt.

- Denne seieren dediserer jeg til Weylandt og massøren vår som måtte dra hjem fra rittet med sykdom, sa en lettet vinner.

Resultater:
1. Daniele Bennati (Radioshack-Nissan) 4.17.17
2. Ben Swift (Sky Procycling) s.t.
3. Allan Davis (Orica - GreenEdge) s.t.
4. Lloyd Mondory (AG2R La Mondiale) s.t.
5. John Degenkolb (Argos-Shimano) s.t.
6. Davide Vigano (Lampre - ISD) s.t.
7. Matti Breschel (Rabobank Cycling Team) s.t.
8. Koen De Kort (Argos-Shimano) s.t.
9. Mitchell Docker (Orica - GreenEdge) s.t.
10. Grégory Rast (Radioshack-Nissan) +6

Sammenlagt
1. Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) 72.25.21
2. Alejandro Valverde (Movistar) +1.52
3. Joaquim Rodríguez (Katjusja) +2.28
4. Chris Froome (Team Sky) +9.40
5. Daniel Moreno (Katjusja) +11.36
6. Robert Gesink (Rabobank) +12.02
7. Laurens ten Dam (Rabobank) +12.55
8. Andrew Talansky (Garmin-Sharp) +13.06
9. Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) +13.49
10. Beñat Intxausti (Movistar) +14.10