*Nettavisen* Sport.

Her er «stjernelaget» du ikke får se i EM

STJERNE: Arjen Robben er selvsagt på laget når man velger en ellever av spillere som ikke kommer med til EM. Foto: Oli Scarff (Afp)

Dette er de beste spillerne du går glipp av neste sommer.

18.11.15 15:56

Nå som alle 24 nasjoner er klare for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer så kommer det frem at det er flere attraksjoner som blir hjemme. Dermed har vi i Nettavisen snekret sammen en ellever av de beste spillerne som blir hjemme mens mesterskapet pågår.

Vi har forbeholdt oss retten om å kun velge én spiller fra hver nasjon.

Keeper: Samir Handanovic (Slovenia)

Den digre burvokteren har de siste årene vært til tider uovervinnelig for både Inter og det slovenske landslaget. Dessverre for han og Slovenia ble Ukraina ett nummer for store i playoffen. Som følge av dette har Handanovic også bestemt seg for å gi seg seg på det slovenske landslaget.

Høyreback: Omar Elabdellaoui (Norge)

Olympiakos-backen har vært en av Norges absolutt beste spillere under kvalikken, og gjorde seg heller ikke bort mot Ungarn. Alle gode lag trenger en solid og sikker høyreback og det tror vi Omar kan være for dette laget.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STØDIG: Omar Elabdellaoui er Norges representant på stjernelaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Midtstopper: Sokratis Papastathopoulos (Hellas)

Hellas' monster-stopper er alltid først i krigen og leder lagene sine med stor autoritet. Her kunne man også ha gått for lagkamerat Kostas Manolas, men vi mener at Sokratis gir laget de lederegenskapene man trenger i et mesterskap.

Midstopper: Stefan Savic (Montenegro)

Ved siden av Sokratis kommer den unge montegrineren Stefan Savic som til daglig spiller i Atlético Madrid. Hadde en lei tid i City før han blomstret på ny i Fiorentina og har fått en viktig rolle for Montenegro.

Venstreback: Aleksandar Kolarov (Serbia)

Manchester Citys super-offensive venstreback gir laget en masse energi og målfarlighet fra venstresiden. Er til tider et angrep i seg selv, og vil også kunne score fra dødballsituasjoner. Sikret seieren borte for Serbia mot Albania i kvalifiseringen, men det holdt ikke helt inn.

Defensiv midtbane: Nir Bitton (Israel)

Tilbyr et hav av styrke fra midtbanen og kan diktere spillet, samt komme frem i tunge klyv og score mål om nødvendig. Poppet opp med to scoringer for Israel under kvalifiseringen, og er også en viktig brikke for Ronny Deilas Celtic. Vil stablisere laget.

Sentral midtbane: Christian Eriksen (Danmark)

En av lagets virkelig store attraksjoner. Fantastisk i det offensive og vil få rollen med å sinne vingene og spissen på angrep. Kan slå frispark og vil også kunne ta straffer om nødvendig. Tilbyr playmaker-egenskaper og evnen til å skape målsjanser alene.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ZLATANERT: Christian Eriksen (midten) måtte se sitt Danmark slått av en suverene Zlatan og Sverige. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)


Sentral midtbane: Henrikh Mkhitaryan (Armenia)

Hardtarbeide, men elegant midtbanemann som vil kunne støtte opp bak spissen. Viste seg som en klassespiller i sin tid i Shakhtar Donetsk og har siden gjort sakene sine bra i Borussia Dortmund. Armenias absolutt største spiller, og en viktig stor figur på dette laget.

Høyrekant: Arjen Robben (Nederland)

Kanskje fjorårets VMs absolutt beste spiller. Robben er fortsatt en av verdens absolutt beste spillere, og en av Pep Guardiolas mest betrodde i Bayern München. Helt ekstrem til tider, og holder han seg skadefri så han utvilsomt lagets største, viktigste og beste spiller.

Venstrekant: Steven Naismith (Skottland)

Ethvert lag trenger arbeidshester og med en såpass offensiv back som Kolarov så er det fint å ha en kantspiller som jobber hjemover også. Naismith stopper aldri å løpe og slåss om alle baller. God offensivt, men kan fort vise seg å være livsviktig defensivt.

Spiss: Edin Dzeko (Bosnia og Hercegovina)

Oppspillspunkt som ligger inne og boksen og regelrett stinker scoring. God med beina og ruver over de fleste i luftrommet. Vil drive ethvert forsvar til vanvidd på sin beste dag og kan score alle typer mål.

Trener: Robert Prosinecki (Aserbajdsjan)

Den kroatiske treneren har kanskje ikke hatt den lengste trenerkarrieren, men har erfaring fra mesterskap med både Jugoslavia og Kroatia. Har VM-bronse med sistnevnte fra 1998 og har mesterskapserfaringen som trengs.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

EFARING: Robert Prosinecki har vært med på suksess før, og han kunne fint ledet dette laget til enda mer. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)


Benk: Kasper Schmeichel (Danmark), Kostas Manolas (Hellas), Nemanja Matic (Serbia), Wesley Sneijder (Nederland), Memphis Depay (Nederland), Martin Ødegaard (Norge), Robin van Persie (Nederland).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.