*Nettavisen* Sport.

Her er Ancelottis Chelsea-drøm

Foto: AP/Scanpix

Dette er trofeet Carlo Ancelotti aller helst vil vinne med Chelsea.

Mandag skrev Carlo Ancelotti (49) under for Chelsea. Italieneren blir klubbens femte manager på to år - og målet hans er å klare det forgjengerne ikke klarte.

Vinne Champions League.

- Chelsea har en glimrende statistikk. Fem semifinaler på seks år er en vidunderlig uttelling, utrolig sterkt, men nå trenger vi å vinne Champions League og jeg håper at det vil skje, sier Carlo Ancelotti til sin nye klubbs egen tv-kanal.

Ancelotti vant turneringen to ganger med AC Milan som spiller og ytterligere to ganger som trener.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Champions League er i mine øyne den beste turneringen i verden, fastslår 49-åringen, som var en pålitelig og god midtbanespiller for både AC Milan og Italia i sine aktive dager.

Chelsea tapte finalen i fjor, og ble slått ut på bortemål av Barcelona i semifinalen denne sesongen. Seieren i FA-cupfinalen ble et plaster på såret til den ambisiøse londonklubben, men under Roman Abramovitsjs eierskap holder det nok ikke med noe annet enn seier i Premier League eller Champions League.

Det er et press Ancelotti kan leve med. Han har tross alt allerede gjort det i mange år.

- Det blir egentlig det samme presset, fordi Chelsea og Milan er store lag i Europa, og de ønsker å vinne alle turneringer.

Carlo Ancelotti blir den tredje manageren i Chelsea-historien. Gianluca Vialli ledet laget i årene 1998-2000 og Claudio Ranieri var der fra 2000 til 2004.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.