Gå til sidens hovedinnhold

Her er Ancelottis Chelsea-drøm

Dette er trofeet Carlo Ancelotti aller helst vil vinne med Chelsea.

Mandag skrev Carlo Ancelotti (49) under for Chelsea. Italieneren blir klubbens femte manager på to år - og målet hans er å klare det forgjengerne ikke klarte.

Vinne Champions League.

- Chelsea har en glimrende statistikk. Fem semifinaler på seks år er en vidunderlig uttelling, utrolig sterkt, men nå trenger vi å vinne Champions League og jeg håper at det vil skje, sier Carlo Ancelotti til sin nye klubbs egen tv-kanal.

Ancelotti vant turneringen to ganger med AC Milan som spiller og ytterligere to ganger som trener.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Champions League er i mine øyne den beste turneringen i verden, fastslår 49-åringen, som var en pålitelig og god midtbanespiller for både AC Milan og Italia i sine aktive dager.

Chelsea tapte finalen i fjor, og ble slått ut på bortemål av Barcelona i semifinalen denne sesongen. Seieren i FA-cupfinalen ble et plaster på såret til den ambisiøse londonklubben, men under Roman Abramovitsjs eierskap holder det nok ikke med noe annet enn seier i Premier League eller Champions League.

Det er et press Ancelotti kan leve med. Han har tross alt allerede gjort det i mange år.

- Det blir egentlig det samme presset, fordi Chelsea og Milan er store lag i Europa, og de ønsker å vinne alle turneringer.

Carlo Ancelotti blir den tredje manageren i Chelsea-historien. Gianluca Vialli ledet laget i årene 1998-2000 og Claudio Ranieri var der fra 2000 til 2004.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken