*Nettavisen* Sport.

Her er årets lag i Premier League

Foto: Montasje Scanpix

Er du enig?

14.05.12 20:11

Premier League-sesongen 2011/2012 er ferdigspilt, og det er på tide å kåre årets lag.

Det har ikke vært en enkel oppgave, det er helt sikkert.

Nettavisen presenterer nå de 11 vi mener har vært best, og vi har valgt å gå ut fra en 3-4-3-formasjon, slik at vi får med både Wayne Rooney, Sergio Agüero og Robin van Persie på laget. Det var vi simpelthen nødt til.

Vi har ikke valgt spillere for å komponere et best mulig balansert mannskap, men helt enkelt valgt tre forsvarsspillere, fire midtbanespillere og tre spisser.

Er du enig eller uenig? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under.

Keeper:

Michel Vorm (Swansea):
Nedrykksdømte Swansea beholdt plassen i Premier League med god margin, mye takket være sisteskansen Vorm. Keeperen har stått bak flere magiske kamper denne sesongen, og har holdt buret reint i 14 kamper.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Forsvarsspillere:

Kyle Walker (Tottenham):
21-åringen ble kåret til årets unge spiller av Premier League-kollegene, og det synes vi er et godt valg. Tottenham-backen har vært så god at han har kapret Englands høyreback, og han har vært på banen i 37 av 38 Tottenham-kamper. En grei innleggsfot, bra fart og god spilleforståelse gjør at han kaprer høyrebacken i Nettavisens utvalgte førsteellever.

Vincent Kompany (Man. City):
Kapteinen med stor K var én av de enkleste spillerne å velge til dette laget. Kompany har vist seg som en bauta gjennom hele sesongen, og scoringen mot Manchester United på Etihad er nærmest alene verdt en plass på dette laget. Belgieren begynner å bli en av verdens beste midtstoppere, og ledet City til gull i år.

Fabricio Coloccini (Newcastle):
Newcastle-stopperen kan se tilbake på en god sesong, og krølltoppen kaprer en plass på årets lag. 30-åringen kan ta mye av æren for at Newcastle overrasket alle denne sesongen, og Coloccini har vist seg frem med oppofrende stopperspill. Det var denne midtstopperplassen vi var mest uenige om i Nettavisen-redaksjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Heavey / Getty / All Over Press

Midtbanespillere:

David Silva (Man. City):
Spanjolen har vært i storform for serievinnerne denne sesongen, og står med flest målgivende pasninger (17) i Premier League. Har en ballkontroll og et blikk som alltid er en trussel for motstanderne, og fikk en stemme av samtlige av redaksjonsmedlemmene i Nettavisen.

Yaya Touré (Man. City):
Midtbanegiganten fikk også tillit av samtlige i redaksjonen, og det er ikke vanskelig å argumentere for hvorfor. Touré har vært enestående for City i år, både i det defensive og offensive spillet. Avsluttet sesongen med å gi en målgivende pasning på Citys 1-0-scoring mot QPR, før han ble byttet ut med skade.

Juan Mata (Chelsea):
Den lille spanjolen har vist seg å være en strålende signering av Chelsea, og Mata har notert seg for 16 målgivende pasninger i den blå drakta denne sesongen. Har en ballkontroll og finesse i spillet de fleste kan være forunt.

Antonio Valencia (Man. United):
26-åringen har vært god for United i år, og står bak 14 målgivende pasninger. Ekstremt god til å bruke fysikken og farten han innehar, og presterer alltid på et høyt nivå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Heppell / AP

Spisser:

Sergio Agüero (Man. City):
Han sørget for å vise seg skikkelig frem i sin første City-sesong, Sergio Agüero. Han scoret to mål i debuten mot Swansea, og vant mesterskapet for City da han scoret seiersmålet mot QPR i siste runde. Argentineren endte på 23 scoringer denne sesongen, og har bevist hvilken klassespiller han er.

Wayne Rooney (Man. United):
Engelske Rooney har aldri scoret mer på én sesong enn han gjorde denne sesongen, og målene stoppet på 27. Det holdt til en andreplass på toppscorerlista, og en andreplass i ligaen. Rooney er likevel selvskreven på årets lag.

Robin van Persie (Arsenal):
Arsenal-spissen har vært i dødelig form denne sesongen, og ble toppscorer i Premier League med 30 mål. Det er bare å ta av seg hatten. Den mannen har alt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Er du enig eller uenig? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.