Robbie McEwen har signert for Team RadioShack.

Det har også navnebror Robbie Hunter gjort. Spurterne var i stallen til Pegasus-laget, men manglende banksikkerhet gjorde at prosjektet gikk i vasken, for denne gangen.

UCI godkjente verken Pro Team eller Prokontinental-søknaden til den australske nysatsingen.

Les også: - Dere er uproffe

- Robbiene passer perfekt inn i vårt lag, en gruppe som har mikset erfarne med unge ryttere, forklarer lagets manager, Johan Bruyneel, til lagets hjemmeside.

Ryktene stemte
- Jeg føler med rytterne og støtteapparatet rundt Pegasus-prosjektet da de fleste rytterne fortjener å sykle på det øverste nivået. Jeg er fornøyd med at vi har gitt to av rytterne den muligheten. Vi trenger virkelig de to, de er ekte avsluttere og vinnere. De er begge veldig raske og trenger ikke et sprintertog de siste kilometerne. De kan klare seg selv, og de vil også bli en ressurs med tanke på våre yngre ryttere, legger Bruyneel til.

RadioShack-laget ble raskt linket til Robbie McEwen da hans Pegasus-lag ikke fikk lisens hos UCI, men det tok litt tid før Bruyneel fikk skrapt sammen nok midler.

- Det var interesse fra begge parter hele veien. Det tok noen dager for oss da nesten hele 2011-budsjettet var satt av. Vi måtte snu litt på økonomien, men det er verdt det, bekrefter Bruyneel og legger til; - Robbie McEwen er ikke den yngste i feltet, men i vårt lag vet vi hva rytterne er kapable til i en slik alder. Robbie har vist dette året at han fremdeles kan vinne Pro Tour-ritt. Han vil uansett bidra i arbeidet med våre yngre rytterne slik at de tilpasser seg profflivet. Robbie Hunter kom senere enn forventet da vi ville ha med han før 2009-sesongen også. Endelig er ventetiden over, avslutter en fornøyd Johan Bruyneel.

- Lettelse
Robbie McEwen får sin debut i RadioShack-trøyen allerede om en snau måned. Sammen med Lance Armstrong, Manuel Cardoso, Ben Hermans, Markel Irizar, Gregory Rast og Sébastien Rosseler sykler han Pro Tour-rittet Tour Down Under på hjemmebane i Australia.

38-åringen er fornøyd med kontrakten som gjør at han kan satse for fullt mot VM i København.

- Det er en lettelse. Team RadioShack er åpenbart et av de beste lagene i verden hvor jeg kan sykle på Pro Tour-nivå i det året som trolig kommer til å bli mitt siste. Da ble jeg nødt til å se etter et nytt lag var RadioShack mitt førstevalg. Jeg kontaktet først Lance og deretter kom Johan Bruyneel med tilbudet jeg så etter.

Godt forberedt
- Jeg vet fremdeles at jeg er en av de raskeste sprinterne i verden. De unge som for eksempel Cavendish, Farrar eller Greipel er tøffe å slå, men jeg vet at jeg fremdeles tilhører gruppen med elitesprintere. Jeg har fremdeles mye å by på. Jeg vil ikke bare sykle neste år for å være med i feltet. Jeg vil prestere på et høyt nivå hele veien, sier McEwen.

Til tross for mye negativ fokus rundt Pegasus-laget har sprinteren med tolv etappeseirer i både Tour de France og Giro d`Italia trent hardt de siste ukene.

- Jeg vil være i form til Tour down Under, men også prestere hele sesongen, uansett om det er Tour Down Under, giroen, touren eller mitt store mål; verdensmesterskapet i København, avslutter McEwen.

Uaktuelt å bli med Pegasus ned
Sør-Afrikanske Robbie Hunter må vente litt lengre enn McEwen med RadioShack-debuten, men førsteprioritet for 33-åringen var ny kontrakt.

- Jeg er fornøyd med å ha funnet et nytt lag etter Pegasus-kollapsen. Australierne hadde et flott prosjekt på gang. Jeg så frem til å være endel av det laget, men for meg var det helt uaktuelt å sykle på kontinentalnivå, til det har jeg for store ambisjoner. Team RadioShack passer meg veldig bra med tanke på at laget ikke hadde mange sprintere. Sportsdirektørene vet akkurat hva jeg er god for. Jeg har ingen problemer med å ofre meg for andre, noe jeg beviste i fjor for Tyler Farrar. Laget kan også stole på meg hvis de gir meg sjansen i massespurten, sier Hunter.

Hunter syklet for Garmin i år, men signerte altså kontrakt med Pegasus da Garmin ble til Garmin-Cervèlo. 33-åringen har vunnet over 40 seirer i løpet av sin karriere, inkludert etapper i Tour de France og Vuelta a Espana.

- Jeg liker mentaliteten hos Team RadioShack og jeg kjenner mange av rytterne, blant annet Gregory Rast som er min faste treningspartner, avslutter Hunter.

Team RadioShack 2011 består av 29 ryttere fra 17 land. Her er rytterne:
Lance Armstrong (USA)
Fumiyuki Beppu (Japan)
Sam Bewley (New Zealand)
Jani Brajkovic (Slovenia)
Matthew Busche (USA)
Manuel Cardoso (Portugal)
Philip Deignan (Irland)
Ben Hermans (Belgia)
Chris Horner (USA)
Robbie Hunter (Sør-Afrika)
Markel Irizar (Spania)
Ben King (USA)
Andreas Klöden (Tyskland)
Michal Kwiatkowski (Polen)
Levi Leipheimer (USA)
Geoffroy Lequatre (Frankrike)
Tiago Machado (Portugal)
Jason McCartney (USA)
Robbie McEwen (Australia)
Dmitriy Muravyev (Kasakhstan)
Nélson Oliveira (Portugal)
Sérgio Paulinho (Portugal)
Yaroslav Popovych (Ukraina)
Gregory Rast (Sveits)
Sébastien Rosseler (Belgia)
Ivan Rovny (Russland)
Jesse Sergent (New Zealand)
Bjørn Selander (USA)
Haimar Zubeldia (Spania)

Sportsdirektører:
Johan Bruyneel (Belgia)
José Azevedo (Portugal)
Dirk Demol (Belgia)
Viatcheslav Ekimov (Russland)
Alain Gallopin (Frankrike)

procycling.no ønsker alle våre trofaste lesere en riktig god jul!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!