Lance Armstrong starter lørdag tredje juli jakten på sin åttende Tour de France-seier. Amerikaneren vant rittet hvert eneste år fra 1999 til 2005. I 2009 ble han nummer tre, bak daværende lagkamerat Alberto Contador og Andy Schleck. I 2010 stiller han som enerådende kaptein, på sitt eget, meget sterke lag.

Med seg får han tre ryttere som har pallplasseringer fra enten Tour de France, Vuelta Espana eller Giro d'Italia. Levi Leipheimer ble nummer tre i Tour de France i 2007. året etter ble han nummer to i vueltaen. Nå er han klar til å hjelpe sin landsmann, og gode venn, til hans åttende seier i verdens største sykkelritt. Det tredje amerikanske innslaget på RadioShacks lag blir superveteran Chris Horner.

Les også: Larsson vraket til touren

Andreas Klöden har to andreplasser i Tour de France, og var nære på å bli nummer tre i 2009. Nå står tyskeren til Armstrongs tjeneste for andre gang. Ukrainske Jaroslav Popovitsj slo igjennom med et brak i giroen i 2003. Da ble han nummer tre. I 2005 hjalp han Lance til hans sjuende seier, samtidig som han vant kampen om den hvite ungdomstrøya.

Slovenske Janez Brajkovic vant nylig Criterium du Dauphine, og blir helt sikkert en viktig mann for Armstrong i fjellene. Til å gjøre grovjobben på flatene tar Armstrong, og sportssjef Johan Bruyneel, med seg Gregory Rast, Sergio Paulhino og Dimitrij Muravjev.

Les også: Dropper Tour de France

Av de som mangler er det først og fremst Haimar Zubeldia som merker seg ut. Baskeren knakk håndleddet under Criterium du Dauphine, og er derfor ikke med. Sebastien Rosseler hadde også fått meget postive signaler på deltakelse, men er altså ikke med.

Les også: Disse sykler Tour de France
Se video av uttaket på Team RadioShacks hjemmeside

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!