Her er beviset, Andy

Foto: FRANCOIS NASCIMBENI (Scanpix/Afp)

Endelig fikk Andy Schleck den gule trøyen som vinner av Tour de France.

29.05.12 20:28

Andy Schleck, den evige nummer to, har endelig blitt nummer en.

2010 ble året luxembourgeren skulle vinne Tour de France, uten å få stå øverst på podiet i Paris.

Alberto Contador var nemlig 39 sekunder bedre enn Schleck i selve rittet. Men som kjent ble spanjolen fratatt seieren, da han ble utestengt for doping i februar.

- Endrer ingenting
Dermed er det Andy Schleck som står i historiebøkene som vinneren av 2010-utgaven av Tour de France. Tirsdag fikk han den gule trøyen som bevis på dette, i sin hjemby Mondorf i Luxembourg.

- Det er hyggelig å ta imot denne trøyen, men for meg endrer det ingenting. Det er ikke som en seier. Det er ikke den samme følelsen som å gå opp på podiet, sa Schleck på scenen ifølge AFP.

26-åringen fikk utdelt trøyen av løpsdirektør Christian Prudhomme, sykkellegenden Bernhard Hinault og Luxembourgs sportsminister Romain Schneide.

Med tirsdagens utdeling blir Schleck den andre i Tour de France-historien som får utdelt seieren i etterkant. Den første var Oscar Pereiro som fikk seier fra 2006-rittet, etter at Floyd Landis ble tatt for doping.

Schleck har nå vunnet Tour de France ifølge bøkene, men selv ønsker han å stå på toppen av podiet på Champs-Élysées og motta hyllesten.

Allerede i år har RadioShack-rytteren en mulighet, men de mange tempokilometerne har gjort at færre har troen på ham.

Skal vinne
- Alle mener at ruten ikke passer Andy, men jeg er overbevist om det motsatte, sa Prudhomme.

- Opp gjennom historien har det vært vanlig med 100 kilometer tempo. Det er bare de siste årene dette ikke har vært tilfelle. Dersom Andy er offensiv, vil han få sin sjanse. Det er sikkert.

Schleck har ikke overraskende vært og sjekket ut løypene i årets tour.

- Jeg har nettopp kommet fra rekognosering av etappene i Vogesene, Jurafjellene og Alpene, og jeg må si at de var hardere enn det jeg hadde forestilt meg etter å ha sett på karten over ruten, sa Schleck.

Om Andy Schleck vinner sin første, i hans øyne, Tour de France får vi vite i juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.