Gå til sidens hovedinnhold

Her er blokkeringen alle snakker om

- Det var fantastisk. Det var bare perfekt, sier Dwayne Wade om LeBron James' utrolige spill.

LeBron James er verdens beste basketballspiller. På gode dager dominerer han spillet som få andre spillere i historien har gjort før ham.

I NBA-sluttspillets andre finalekamp, som ble spilt natt til mandag, var ikke LeBron like god offensivt som vanlig i store deler av kampen.

Men i fjerde periode, våknet James til livs, og han vartet opp med et spill som har blitt en stor «snakkis» i USA.

Viste sin dominans
På stillingen 86-67 til James' Miami Heat, fikk San Antonio Spurs' Tiago Spitter ballen noen meter fra kurven.

Den 2,11 meter høye centeren tok sats for å dunke, men ble møtt av LeBron James' utrolig fysikk.

På spektakulært vis blokkerte 2,03 meter høye James dunkeforsøket, til både publikums og kommentatorenes store begeistring.

LeBron var imidlertid ikke ferdig med det. Etter å ha summet seg litt, spurtet han opp for å bli en del av angrepet. Da han fikk ballen, fant han Ray Allen som satte en trepoenger.

I Spurs' påfølgende angrep, klarte LeBron å snappe en pasning, noe som endte med en overbevisende dunk i andre banehalvdel.

På under et minutt hadde altså Lebron levert en massiv blokkering, en målgivende pasning, en «steal» og dunket inn to poeng, noe som fikk America Airlines Arena til å koke.

Se LeBron James dominere her (artikkelen fortsetter under):

HTML EMBED

Sekvensen viste hele registeret til «King James». Spillet hans handler nemlig minst like mye om å finne rom og muligheter for lagkameratene, slik at de kan skaffe poeng, som å bruke sin fysiske overlegenhet til å gjøre alt selv.

Etter dette, var kampen i realiteten avgjort, og resultatet ble 103-84 til Heat.

«Noe av de beste»
Siden kampslutt er det LeBron James alle har snakket om, og spesielt den utrolige blokkeringen på Tiago Spitters dunkeforsøk.

USA Today mente blokkeringen er LeBrons beste spill i karrieren, noe som ikke sier lite. De døpte også sekvensen om til «LeBlock»

Andre mener at blokkeringen var «absurd» og «en av de beste du noen gang vil se».

Ikke alle spillere ville prøvd seg på en slik blokkering, spesielt ikke når en 2,11 meter høy kjempe står for dunkeforsøket. Å bli «dunket på», blir nemlig sett på som en slags ydmykelse.

Det streifet også LeBron da han tok beslutningen.

- Egentlig tenkte jeg til meg selv at jeg uansett kom til å ende opp på «Sports Center» - enten ville jeg bli «dunket på» eller så ville jeg få til en blokkering. Heldigvis, endte jeg opp på den riktige siden av topp ti-listen, uttalte James på pressekonferansen etter kampen.

Heat-trener, Erik Spoelstra, mente LeBron var modig.

- Mange spillere ville ikke ha prøvd på det. Spillerne tenker med en gang på muligheten til å bli «dunket på» og ende opp på en høydepunktvideo. Man må ha stort mot til å gjøre et slikt spill, sa treneren etter kampen.

Tiago Spitter innrømte at det var godt spilt av LeBron.

- Jeg prøvde å få til et bra spill. Jeg skulle bare spille sterkt, men plutselig var han der, så det var fantastisk spilt av ham. Jeg så at det var noen der, men ikke hvem. Det skjedde så fort. Det var en stor blokkering, sa Spurs-spilleren.

James' lagkamerat, Dwayne Wade, lovpriste spillet.

- Det var fantastisk. Det var bare perfekt, sa Wade.

Viktig tidspunkt
Tidspunktet for blokkeringen, gjør også at den blir lovprist.

Tidligere har LeBron blitt beskyldt for å ikke levere i de store kampene, spesielt siden han gikk lang tid uten å vinne et NBA-mesterskap.

Forrige sesong, vant imidlertid James sin første NBA-tittel med Miami Heat, og denne sesongen har de igjen spilt seg til finalekampene.

Heat tapte imidlertid den første kampen. Den ble spilt på hjemmebane, så tapet kom relativt overraskende.

Heat trengte derfor ikke bare å vinne kampen, men å minne alle om hvorfor de er favoritter til å ta hjem tittelen for andre året på rad.

Og LeBron James' fantastiske spill i den fjerde perioden, som på mange måter avgjorde kampen, bidro til at Heat tok den overbevisende seieren som de trengte.

Natt til onsdag norsk tid spilles den tredje finalekampen. Den spilles i San Antonio, og igjen vil alles øyne være rettet mot LeBron James.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken