*Nettavisen* Sport.

Her er Branns mareritt

Foto: Østfold Gress / Scanpix

Brann har problemer foran den rekordtidlige seriestarten. Klubbens nye gressmatte ligger ved en kai i Telemark.

09.02.09 15:55

(iBergen.no) Bergen er dekket av snø og det skaper hodebry for Brann. 22. mars spiller Steinar Nilsens menn årets første hjemmekamp mot Stabæk.

Men hvor er gresset?
- Halve banen står i kjølecontainere på kaien i Brevik. Vi bør få lagt det på plass i Bergen innen starten av neste uke. Hvis ikke vil vi anbefale Brann å utsette den første hjemmekampen som skal spilles 22. mars. Gresset må få feste seg, ellers kan det bli lignende tilstander som det var på Sør-Arena i Kristiansand for to år siden, sier Johnny Trandem i Østfold Gress til iBergen.no.

Han sier at de har vært veldig uheldig med været og håper inderlig at snøen snart forsvinner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi håper jo at været snur og at det blir mildere, vi kan ikke legge gresset når det er så kaldt som nå. Da fester det seg ikke, og da må kanskje banen stenges for en lengre periode, forteller han.

- Vi skulle jo etter planen ha begynt å legge banen i dag.

Branns nye matte kommer fra York i England. På balløya har de også problemer med de lave temperaturene.

Dystre værprognoser
Hos Storm Weather Center har de meget dystre spådommer å komme med for rødtrøyene.

- Vi vil få lite plussgrader og lite nedbør fram til og med neste mandag. Temperaturene vil holde seg lave og en høytrykksrygg over Storbritannia og opp mot Jan Mayen vil blokkere det som kunne vært mild luft inn mot Bergen, forteller vakthavende meteorolog, Stig-Arild Fagerli, og legger til:

- Utover i neste uke kan vi selvfølgelig få et skille, men fremover nå blir det kaldt og tørt, forklarer han.

Ingen reservearena
Anleggssjef i Norges Fotballforbund, Ole Myhrvold, tror at kampen mellom Brann og fjorårets seriemester Stabæk 22. mars kommer til å gå som planlagt.

- Vi har bare fått beskjed om at gresset skal legges nå, og jeg har også fått med meg at det blir sendt over fra England. Fredrikstad klarte dette på kort tid for to år siden, så før vi hører noe fra Brann så regner vi med at kampen skal spilles, sier Ole Myhrvold til iBergen.no.

Kan Brann bli tvunget til å spille på en annen arena?

- Dette er ingen problemstilling nå, men når det er sagt så vet jeg ikke om Brann har meldt inn en reservearena til oss, forteller han.

- Kampen skal spilles
Daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, sier til iBergen.no at det begynner å haste.

- Vi har begynnelsen av neste uke å gå på, vi skulle gjerne hatt enda lengre tid til inngroing av røttene våre, men redningen vår kan bli at det er tre uker fra første hjemmekamp til andre hjemmekamp, sier Reistad.

At Johnny Trandem i Østfold Gress vil anbefale Brann å utsette Stabæk-kampen dersom gresset ikke er på plass i starten av neste uke liker Reistad dårlig.

- Det er åpenbart at det er enklere for en som har med gressmatten å gjøre å komme med slike anbefalinger enn det er for oss å følge den, sier han og konkluderer.

- Vi skal spille kamp på Stadion vi, det er vi innstilt på.

Ifølge Branns daglige leder vil publikum ikke merke noe problemer med den nye gressmatten.

- Publikum vil synes at den er grønn og fin, men det er det som er under gresset som bekymrer oss. Lengden på røttene og slike ting, forklarer han.

Les mer på iBergen. no:Snakk om å avsløre seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag