RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Capellos erstatter

(FOTO: AP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bernd Schuster er ansatt som ny trener i Real Madrid.

Mandag ettermiddag ble tyskeren presentert som ny Real-sjef.

- Dette er en lykkelig dag for meg, og jeg takker klubben for at de gir en slik mulighet til en ung trener, sa Schuster under pressekonferansen, melder Reuters.

Les også:Metzelder til Real Madrid

Like etter at Real Madrid sikret seg det spanske seriegullet, begynte ryktene å svirre om at Fabio Capellos dager som trener i klubben var talte. Samtidig seilte Bernd Schuster opp som den heteste kandidaten til å overta.

28. juni ble det klart at Capello måtte takke for seg. Nå er det altså også klart at Schuster blir hans ertstatter.

Stor hos konkurrentene
Schuster kommer fra jobben som trener i en annen Madrid-klubb, Getafe, der han har vært i to sesonger. Nå blir 47-åringen den åttende Real Madrid-treneren på drøyt fire år.

Den tidligere tyske landslagsspilleren spilte for Real Madrid fra 1988 til 1990. Han scoret da 13 mål på 62 kamper.

- Dette er ikke noe nytt hjem for meg, ettersom jeg spilte her i to år. Jeg er sikker på at det fra første dag som trener vil føles som da jeg var her som spiller. Jeg har det samme begjæret for å triumfere med klubben, sier Schuster.

Som spille var imidlertid tyskeren en mer sentral brikke for to av Reals argeste konkurrenter. Fra 1980 til 1988 scoret han nemlig 63 mål på 170 kamper, og etter oppholdet i Real gikk ferden videre til byrival Atletico, der Schuster hadde 83 opptredener på tre sesonger.

Laudrup til Getafe
Samtidig er det også klart at Michael Laudrup, som ventet, overtar Schusters gamle jobb i Getafe. Dansken er ifølge Reuters enig med klubben om en toårskontrakt.

Er Real Madrid tilbake som Europas beste lag kommende sesong? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere