RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de beste utlendingene

Sist oppdatert:
Eliteserien er halvspilt. Her ser du hvilke utlendinger som har vært best.

Knapt en eneste klubb i eliteserien består utelukkende av norske spillere. Skotske og islandske spillere har lenge vært et innslag på det øverste nivået i Norge. Spillermarkedene har gradvis utvidet seg til også å gjelde Øst-Europa og Afrika i stadig større grad, og spillerne er med på å sette farge på eliteserien.

Vi har tatt en titt på spillerbørsen vår, og kommet fram til de beste utlendingene så langt.

1. PAUL SCHARNER, Brann - 5,38 i snitt .
Brann har fått seg en offensiv midtbanemotor som gjør at det snakkes om seriegull i Bergen. Med fem scoringer er Scharner nummer to på scoringslista i Brann. Det spørs om ikke den østerrikske landslagsledelsen bør planlegge et bergensbesøk på sensommeren.

2. CHARLIE MILLER, Brann - 5,20 i snitt
I fjor var det Robbie Winters. I år er det Charlie Miller som har fått sitt definitive gjennombrudd i rødt. Den kompromissløse kraftspissen har imponert i flere kamper - ikke minst da han kjørte karusell med RBK-forsvaret i 4-1-seieren på Stadion. Miller scoret tre.

3. ARNI GAUTUR ARASON, Vålerenga - 5,08 i snitt
En nøkkelspiller for Vålerenga i fjor høst - neppe mindre viktig i år. Har ingen store svakheter, gjør sjelden feil, er reaksjonssterk og god mann mot mann. En matchvinner.

3. BORA ZIVKOVIC, Fredrikstad - 5,08 i snitt
Dansk midtstopper som er en av bærebjelkene i Fredrikstad. Duellsterk og fotballklok forsvarssjef. En skadefri og formsterk Zivkovic kan være nøkkelen til ny eliteseriekontrakt for FFK.

3. ROBERT KOREN, Lillestrøm - 5,08 i snitt
Sentral midtbanemann fra Slovenia som fortsetter å prege eliteserien. Er en god ballbehandler og en offensiv drivkraft på Åråsen. Tre scoringer og sju målgivende sier sitt.

6. STEVEN LUSTÜ, Lyn - 4,92 i snitt
Danner sammen med Tommy Berntsen et av eliteseriens aller beste stopperpar. Ofrer helsa i hver eneste duell, men uten å gå over streken. En klar favoritt blant fansen.

7. OLUWASEGUN ABIODUN, Ham-Kam - 4,91 i snitt
Med god fysikk og et enormt rykk har spilt seg rett inn i Briskeby-publikummets hjerter. Mangler fortsatt en del på det taktiske og figurerer relativt sjelden på scoringslisten.

7. MICHAEL MIFSUD, Lillestrøm - 4,91 i snitt
Malteseren har fått sitt gjennombrudd under Uwe Rösler. Ekstremt hurtig - og har også vist prov på målteft.

7. ROBBIE WINTERS, Brann - 4,91 i snitt
Har stått frem som en dyktig tilrettelegger i Brann denne våren, men uttellingen foran mål har vært dårligere enn i fjor.

10. BALA GARBA, Start - 4,89 i snitt
Har scoret få mål, men roses opp i skyene av trener Tom Nordlie. Duellstyrken og evnen til å holde på ballen gjør ham til en viktig mann for serielederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere