RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de neste utenlandsproffene

Sist oppdatert:
Åtte eliteseriespillere har flagget ut etter serieslutt i fjor høst, men ennå kan mange følge etter før overgangsvinduet stenger. Her er listen over de heteste salgsobjektene.

Siden sluttstrek ble satt for en fantastisk spennende eliteserie i fjor høst, har åtte spillere forlatt eliteserien til fordel for klubber i utlandet.

Emille Baron (Lillestrøm) og Peter Markstedt (Lyn) har reist hjem til henholdsvis Kaizer i Sør-Afrika og svenske Västerås. André Hanssen (Bodø/Glimt) og Erik Nevland (Viking) er på plass i Heerenveen og Groningen i Nederland, mens Vålerenga-duoen Erik Hagen og Jørgen Jalland prøver lykken i Russland (henholdsvis Zenit St. Petersburg og Rubin Kazan). Alexander Aas (Odd Grenland) har skrevet kontrakt med danske Odense mens Yngvar Håkonsen (Lyn) skal spille for belgiske Gent.

Her er alle overgangene
Her er alle utenlandsproffene

31. januar stenger overgangsvinduet i de europeiske ligaene. Fra og med 1. februar til og med utgangen av mars er det imidlertid fortsatt mulig å skrive kontrakt med klubber i Norge og Sverige, mens fristen for overganger i Danmark er i slutten av februar. Det skjer lite i de europeiske ligaene for tiden, ettersom man her er midt i sesongen. De fleste spillerne og klubbene er i ventemodus frem til det internasjolane vinduet stenger. Når det skjer, kan ting begynne å røre på seg her hjemme i Skandinavia.

Her er TV 2 Nettavisens ti på topp-liste over de mest «salgbare» eliteseriespillerne utover vinteren.

1. Christer George
Den tidligere Skeid-, Strømsgodset- og Cordoba-spilleren er fristilt av Rosenborg, og forsvinner trolig ut av landet om kort tid. Har allerede vist seg frem i nederlandske Vitesse, og er for tiden på prøve i Plymouth. Drar fredag videre til Djurgården, som allerede har forhandlet med Rosenborg om en mulig overgang.

2. Ali Al-Habsi
Krangler med Lyn etter at Oslo-klubben sa nei til konkrete tilbud fra engelske Bolton og Liverpool. Foreløpig sitter Al-Habsi hjemme i Oman i påvente av at han skal få visum for retur til Norge. Mye tyder på at oppholdet i Norge blir kortvarig, ettersom Lyn har sendt signaler om at de ikke lenger anser Al-Habsi som førstevalg mellom stengene.

3. Brede Hangeland
Før jul kokte det virkelig rundt landslagsstopperen. Everton, Newcastle og Tottenham ville angivelig strekke seg langt for å sikre seg Hangeland. Nå er det tilnærmet stille rundt Viking-spilleren, men det kan være fordi både klubb og agentapparatet rundt ham nekter å uttale seg. Everton-manager David Moyes har imidlertid fått betydelige summer å handle for, og Hangeland står trolig fortsatt på blåtrøyenes ønskeliste.

4. Ragnvald Soma
Har gitt tydelig uttrykk for at oppholdet i Brann bare er en mellomstasjon på veien tilbake til Europa. Mislyktes totalt da han prøvde seg i West Ham for noen sesonger siden, og ønsker seg tilbake til England for å rette opp det dårlige inntrykket. Takket nei til Bologna før jul, men drar idet et tilbud fra Premier League eventuelt dukker opp. Det skjer trolig tidligst til sommeren.

5. Ardian Gashi
Imponerte stort på topp hos fjorårets sølvvinnere i eliteserien, og har rukket å spille seg inn i Åge Hareides landslagstropp i en alder av 23 år. Rosenborg viste en stund interesse for spissen, men trønderne ble bryskt avvist av Vålerenga. Følges av flere utenlandske klubber, uten at noe er såpass konkret at det tyder på at han forsvinner allerede nå.

6. Steffen Iversen
Etter uker med frem og tilbake bestemte den tidligere englandsproffen seg for å ta én sesong til i Vålerenga. Oslo-klubbens medisinske apparat har fått skikk på trønderens kranglete bein, og etter noen nye måneder i trygge rammer hjemme i Norge forsvinner nok Ivers ut igjen. Det var konkret interesse fra Lazio og Fiorentina før spissen signerte for VIF, og det ble også snakket om en sensasjonsovergang til Barcelona. Oppholdet i Oslo blir uansett av kort varighet, og fortsetter 28-åringen det han slapp i høst, kan han være ute igjen allerede til sommeren.

7. Frode Johnsen
Toppscorer i eliteserien og fast inventar på landslaget. Det pleier å være ensbetydende med interesse fra utenlandske klubber. Har selv sagt at han ikke er fremmed for å prøve lykken i en annen liga, og i en alder av 30 år kan det være på tide å forsøke noe nytt. Det har vært snakket om konkret interesse fra blant annet belgiske klubber.

8. Lars Iver Strand
Imponerte for overraskelseslaget Tromsø i fjor, men havnet i skyggen av Morten Gamst Pedersen. I år kan Strand bli det nye stjerneskuddet på Alfheim. Er med i Åge Hareides landslagstropp til Midtøsten, og dersom han slår ut i full blomst, kan han bli neste eksport fra Ishavsbyen. Det skjer likevel neppe før tidligst til sommeren.

9. Charlie Miller
Rakk å gjøre seg umåtelig populær blant Brann-fansen gjennom solide innhopp i eliteserien og strålende opptredener i Royal League. Ikke like populær hos Mons Ivar Mjelde, som rangerer duoen Winters/Sæternes som hakket bedre på topp - og med Martin Andresen på plass kan ikke skotten regne med å spille fast på midten heller. Har sagt at han vil hjem hvis han ikke får spille hyppigere. Og hjemme har klubber som Dundee United og Aberdeen signalisert interesse.

10. Raymond Kvisvik
Har også et uttalt ønske om å komme seg ut igjen i Europa før han pakker snippesken og flytter hjem til Greåker. Følges trolig også av klubber på kontinentet, men prises trolig for høyt av Brann for at interessen er brennhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere