Gå til sidens hovedinnhold

Her er de norske lagenes mulige motstandere

Her er lagene de norske klubbene kan møte i Europa League og mesterligakvalifiseringen.

Molde leder 1-0 over Sligo etter den første kampen i 2. runde av mesterligakvalifiseringen. Blir det seier etter returkampen blir trolig Legia Warszawa motstander i 3. kvalifiserende runde.

Legia Warszawa leder 3-1 over New Saints fra Wales etter den første kampen, og det er mest sannsynlig at det polske laget går videre.

Trekningen fant sted i Uefa-hovedkvarteret i sveitsiske Lyon fredag.

Returkampene i den andre runden av mesterligakvalifiseringen spilles 23. juli, og Molde får da besøk av Sligo Rovers på hjemmebane. I og med at Ole Gunnar Solskjærs spillere vant oppgjøret på bortebane er sjansen stor for å avansere til den tredje og siste runden i kvalifiseringen.

Kampene i denne runden spilles 30. eller 31. juli med returkamper uken etter, altså 6. eller 7. august.

Hødd til Island eller Østerrike
Hødd overrasket i annen kvalifiserende runde i europaligaen i fotball og vant 1-0 på hjemmebane. Nå kan Breidablikk eller Sturm Graz bli motstander i tredje kvalifiserende runde.

Men først må 1. divisjonslaget fra Ulsteinvik beholde ledelsen sin på bortebane mot kasakhstanske Aktobe. Det er slett ingen umulighet, for Hødd imponerte veldig i torsdagens kamp og burde ha vunnet mer.

Breidablikk fra Island og Sturm Graz spilte 1-1 i oppgjøret på Island, noe som gjør det østerrikske laget til favoritt i returoppgjøret.

Rosenborg, Tromsø og Godset
Rosenborg tapte sin kamp hjemme med 0-1 for St. Johnston fra Skottland i den første kampen i annen kvalifiserende runde. Dersom RBK klarer å snu dette resultatet blir enten Valletta fra Malta eller Dinamo Minsk fra Hviterussland motstander i tredje runde. De lagene spilte 1-1 på Malta torsdag.

Strømsgodset må slå Debrecen fra Ungarn på bortebane etter 2-2 hjemme i Drammen. Dersom Godset går videre blir tsjekkiske Jablonec motstander i tredje kvalifiserende runde.

Tromsø står med et bein i neste runde i kvalifiseringen til europaligaen etter 2-0 på hjemmebane mot Baku fra Aserbajdsjan. Holder dette seg blir enten Differdange fra Luxembourg eller Utrecht fra Nederland motstander i den siste runden i kvalifiseringen. Differdange sjokkerte og vant 2-1 over det nederlandske laget i den første annenrundekampen torsdag. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken