Gå til sidens hovedinnhold

Her er de nye Lyn-spillerne

To nye spillere er klare for Lyn. En av dem blir klubbens nye spydspiss.

Lyn sikret seg mandag Hammarby-spissen Peter Markstedt (31) og Brage-spilleren Colo Halit (17).

- Markstedt er den spissen vi har ønsket. Han er en ledertype, men også stor og sterk. Han blir et oppspillspunkt for oss, kan holde på ballen og kan skape rom for midtbanespillerne og kantspillerne våre, sier Lyns sportsdirektør, Morgan Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Stortalent
Den andre spilleren et et av Sveriges største talenter. Colo Halit regnes av mange som den beste spilleren på Sveriges U17-landslag.

- Han er liten, rask og veldig teknisk. Han vil nok få en del kamper allerede i år, men er en spiller for fremtiden. Vi fikk ham i konkurranse med flere svenske toppklubber, sier Andersen.

- Betyr det at dere har fått den kantspilleren dere ønsket?

- Nei, det kan hende vi henter inn én til. Men Halit er et større talent enn Tobias Hysén var på samme alder, sier Andersen videre.

Lyn var nær ved å sikre seg Glenn Hyséns sønn tidligere i vinter, men 21-åringen gikk til slutt til Djurgården.

Markstedt har skrevet under for to år, mens Halit har skrevet under for fire år.

- Skuffet
I Sverige var det ventet at 31 år gamle Markstedt skulle vende hjem til moderklubben Västerås. Der er man nå rasende på spissen.

- Dette er jævlig bittert. Det føles som om han har gått bak ryggen på oss, sier Västerås-trener Lennart Söderberg til Expressen.

Markstedt scoret tre mål på 11 kamper for Hammarby denne sesongen. Totalt har han scoret 20 mål på 61 kamper for Hammarby de siste tre årene. Han scoret 12 mål da laget tok seriergull i fjor.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus