Her er den historiske gullvinneren

Foto: Matthias Schrader / Ap / NTB scanpix

Norske Maren Lundby ble nummer åtte.

12.02.14 12:37

ROZA KHUTOR (NTB): Tyske Carina Vogt sikret seg gullmedaljen i det første OL-hopprennet for kvinner tirsdag. Maren Lundby ble beste norske på 8.-plass.

Lundby lå på 13.-plass etter den første omgangen. I annen omgang hoppet hun seg opp på resultatlisten med et svev på 100 meter. 235,5 poeng holdt til en 8.-plass i det historiske rennet.

- Det er dumt at jeg ikke allerede i første omgang bestemte meg for å trå til med et skikkelig hopp. Jeg gjorde det i annen omgang. Det er bra, men samtidig litt surt, sa Lundby til VG.

Kolbu-jenta leverte bare 87,5 meter i prøveomgangen, det var derfor svært gledelig at hun hoppet 97 og 100 meter i de gjeldende hoppene.

Takanashi sviktet
Storfavorittene Sara Takanashi fra Japan og Daniela Iraschko-Stolz innfridde ikke i første omgang, men hoppet seg begge opp i annen omgang. For Iraschko-Stolz holdt det til sølvmedaljen, 1,2 poeng bak seirende Vogt, mens det for Takanashi kun holdt til en sur 4.-plass.

- Jeg kan fortsatt ikke forstå hva som skjedde. Sekundene før resultatet var klart var forferdelige. Jeg kan bare ikke tro det, var Vogts kommentar etter gullrennet.

Takanashi har for øvrig vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen. Franske Coline Mattel tok bronsemedaljen med 245,2 poeng.

God norsk dag
Line Jahr var beste norske jente med sin 9.-plass etter første omgang. Hun beholdt den plasseringen etter annen omgang. Hun endte totalt med 228,3 poeng.

Helena Olsson Smeby ble nummer 14, mens Gyda Enger endte på 24.-plass.

- Det er helt fantastisk å være med i OL. Det kunne selvsagt ha gått bedre, men jeg får ta med meg denne opplevelsen av å ha vært med i det første OL, sa Smeby til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Dagen ble en stor seier for sporten vår. Jentene viste mye bra og kan enkeltvis være både stolte og fornøyde, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Tirsdagens hopprenn var den eneste OL-øvelsen for hoppjentene under lekene i Sotsji. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag