Gå til sidens hovedinnhold

Her er den nye landslagstreneren

- En stor ære, sier mannen som overtar for Mika Kojonkoski.

Østerrikske Alexander Stöckl erstatter Mika Kojonkoski som hovedtrener for herrelandslaget i hopp. Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag morgen.

- Det skal bli en stor ære å få trene Norge, og jeg ser veldig frem til dette. Norge har også det forbundet med lengst skihistorie, sier Stöckl i pressemeldingen.

Han har signert en kontrakt på to år med opsjon på ytterligere tre år.

Flytter til Norge
Stöckl har blant annet vært juniorlandslagstrener for Østerrike i tre år.

Til sommeren planlegger den nye treneren å flytte til Norge med sin samboer. Stöckl bor i dag i Telfs i Østerrike, cirka 30 km vest for Innsbruck, men han har hatt forbindelser til Norge i mange år.

Det sto til slutt mellom Stöckl og Geir Ole Berdahl. Sistnevnte har vært Mika Kojonkoskis nærmeste støttespiller i en årrekke.

Skuffet Berdahl slutter
Berdahl slutter som hopptrener som en konsekvens av vrakingen, og legger ikke skjul på at han er skuffet.

- Ja, det er jeg. Jeg fikk ingen signaler fra ledelsen om dette før tirsdag, da jeg fikk beskjeden, men jeg har vel ant en stund at det ville gå mot Alexander Stöckl, sier Berdahl til adressa.no.

- Prosessen med denne ansettelsen har vært meget grundig, men vi falt på Stöckl med den overbevisningen om at vi tror han kan løfte norsk hoppsport til det ambisjonsnivået vi ønsker, samt etter en totalvurdering. Han representer også en kultur som både er spennende og som vi er nysgjerrig på, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Mika Kojonkoski ga seg altså som landslagssjef etter å ha vært i jobben siden 2002. Norske hoppere har tatt medalje i samtlige internasjonale mesterskap med Kojonkoski som trener.

Hilde: - Leit for Geir Ole
Tom Hilde, som har vært Norges beste hopper denne sesongen, kommenterer ansettelsen slik på sin hjemmeside:

- Det virker som et veldig godt valg. Det var to kandidater, og selvfølgelig var det leit for Geir Ole, som var den andre kandidaten.

Hilde understreker at han tidlig i prosessen signaliserte at han ikke ønsket å påvirke valget.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken