RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den nye Quintana

(Movistar Team)
Sist oppdatert:
Movistar signerer Nairo Quintanas bror.

Årets store sensasjon under Tour de France heter utvilsomt Nairo Quintana. Den fjærlette klatreren endte som annenmann i sammendraget og vant fjelletappen til Semnoz.

Nå har det spanske storlaget for mersmak på Quintana-familien. Neste år skal også lillebror Dayer Quintana sykle for Movistar. Denne sesongen har den 21 år gamle kolombianeren kjørt for den spanske amatørklubben Lizarte og kan vise til hele 20 plasseringer blant de ti beste.

Les også: - Jeg vil bli den nye Roman Abramovich

Ufrivillig politimann
I 2011 og deler av 2012 ble Dayer Quintana tvunget til en ufrivillig pause på 18 måneder.

For noen år siden etablerte Nairo Quintana et ungdomslag med det lokale politiet som sponsor. På dette laget var Dayer en av rytterne og politiet enige om å betale en del av lønnen, og sørget for finansiering av treningsleir.

Les også: Fem høydepunkt for Tour de France 2014

Pengestøtten hadde imidlertid visse forutsetninger. For å få penger til rytterne måtte de signere en kontrakt som politimann. Kontraktene var dog bare en formaliteter og det var aldri ment at rytterne skulle gjøre faktisk politiarbeid.

Politisk press innbar imidlertid at rytterne måtte jobbe, og Dayer Quintana var en av disse. Han måtte sette sykkelkarrieren på vent i halvannet år da han arbeidet som politimann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere