RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er «den nye Rooney»

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi så på hverandre og tenkte: «det der er ikke normalt».

Merk deg navnet Ross Barkley.

Unggutten, som har vært i Everton siden han var 11 år, nærmer seg sitt virkelige gjennombrudd på Englands øverste nivå.

Barkley har spilt i alle Evertons kamper så langt i sesongen, og 17-åringen har gjort det strålende.

Brakk beinet
Faktisk kunne Barkley fått sin Premier League-debut som 16-åring, og satt på på benken i tre kamper forrige sesong. Så var han uheldig og brakk beinet på to steder da han spilte landskamp for U19-landslaget til England.

Nå er han tilbake for fullt, og som 17-åring har han allerede rukket å spille seg inn på Englands U21-landslag.

- Jeg hører masse bra om Ross Barkley, og mange sammenligner ham med Wayne Rooney. Jeg ønsker ikke å legge press på en ung mann, men han er en mann å se opp for, sa Jamie Redknapp tidligere i år.

- Har alt som skal til
Og likhetene er mange. Begge kom til Everton som 11-åringer, spilte på U21-landslaget som 17-åringer og har en fysikk som er få andre forunt. Historien kjenner alle, og Wayne Rooney er nå en av verdens beste spillere.

- Barkley har alle egenskapene som skal til for å bli en stor spiller for Everton og England. Det er ikke for tidlig å forvente store ting av ham, og han kan komme til å overraske allerede i år. Han har fysikk, styrke, fart og selvtillit, sier lagkamerat Louis Saha.

De som så Premier League-debuten mot QPR tidligere i år, er neppe uenig med Saha i akkurat det.

Midtbanespilleren herjet med QPR, styrte spillet, dirigerte lagkameratene og ble kåret til banens beste spiller av Radio City Sport, til tross for at Everton tapte 0-1.

- En av de beste på mange år
QPR-manager Neil Warnack har sin egen fotballspalte i The Independent, og etter kampen benyttet han anledningen til å skryte av Barkley.

- Det var et flott resultat for oss, for Everton er et veldig godt lag, noe jeg så på lagoppstillingen. De hadde spillere som Mikel Arteta, Marouane Fellaini og Louis Saha på benken, skrev QPR-sjefen, men mest skryt fikk Barkley:

- I tillegg hadde de en av de beste unge spillerne jeg har sett på flere år, i Ross Barkley. Han har alt, og man kunne føle en «buzz» på tribunen da han fikk ballen. Vi kommer til å se mye fra den gutten i tiden som kommer, og det blir spennende å se om Everton kan holde på ham. Jeg tipper de får noen gigantiske bud, skrev Warnock.

- Det der er ikke normalt
For talentet er ubestridt.

Neil Dewsnip er sjef for Evertons ungdomsakademi, og husker godt sitt første møte med Barkley.

- Jeg møtte ham da han kom til oss som 11-åring, og jeg kommer aldri til å glemme det. I en kamp mot Yeovil scoret han først et fantastisk mål fra 25 meter. Det var spesielt nok, men fem minutter senere gjorde han det igjen, fra akkurat samme sted. Vi trenere så på hverandre på sidelinjen, og tenkte «det der er ikke normalt».

Inntrykket forsterkes av Andy Crawley, som var gymlæreren til Barkley som niåring.

- Han var en gutt som bare kunne plukke opp ballen i forsvar, trenge seg gjennom motstanderne og kline ballen opp i krysset, sier Crawley.

- Veldig ydmyk
Noe av det som går igjen når man leser om Barkley, er profesjonaliteten utenfor banen. Det er også noe Everton-kaptein Phil Neville bekrefter i et intervju med Daily Mail.

- Han er ikke den som gjør mest ut av seg utenfor banen, og er ikke interessert i fine biler eller stilige klær. Han er veldig ydmyk. Man merker ikke at han er i garderoben. Han kommer, skifter og går igjen. Alt han ønsker, er å bli bedre. Forhåpentligvis kommer han til å bli en stor spiller, sier han.

Mye tyder på at han blir akkurat det.

Kilder: BBC, Sky Sports, Daily Mail, The Independent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere