*Nettavisen* Sport.

Her er den nye Start-treneren

I går fikk Tom Nordlie sparken. I dag ble det klart hvem som tar over.

15.07.06 19:06

Stig Inge Bjørnebye (37) overtar Start. Det fikk TV 2 Nettavisen bekreftet lørdag. I ettermiddag sendte også Start ut en pressemelding om ansettelsen.

Bjørnebye er i dag Åge Hareides assistent på landslaget.

Han er også tidligere landslagsspiller, med en fortid i klubber som Liverpool, Blackburn og Rosenborg. Hans presise langpasninger med venstrebeinet var varemerket.

I 2003 måtte han legge opp etter å ha vært plaget med både øye- og ankelskade.

På ferie
Stig Inge Bjørnebye er for tiden på ferie i USA med familien, men er klar til å lede Starts hjemmekamp mot Rosenborg 23. juli. Tom Nordlies assistent Bård Wiggen leder laget mot Odd søndag.

– Dette er en oppgave som jeg ser stort fram til å ta tak i. Jeg kjenner de fleste Start-spillerne fra før, både fra landslaget og fra kamper, og vet derfor hvilken gode ressurser laget besitter. Det blir krevende for alle og jeg stiller høye krav, sier Bjørnebye.

Les også:
Derfor måtte Nordlie gå
Semb Start-aktuell

Solér fornøyd
Styreformann Erik Solér i Start Toppfotball as karakteriserer Bjørnebye som en person som har en fotballkompetanse både som spiller og trener som få kan måle seg mot.

- Vi så etter en særs dyktig faglig person som gjennom lederrollen, teambygging og god kommunikasjon med spillergruppen, vil føre Start videre mot de høye ambisjonene som klubben har. Dette har vi funnet, sier Solér i en pressemelding.

Styrevedtaket om å ansette Bjørnebye var enstemmig.

Tung sesong
Start har slitt tungt denne sesongen etter å ha tatt sølv i fjor og ligger nest sist på tabellen.

Etter 1-1 mot bunnkollega Tromsø på hjemmebane i forrige runde, gikk Start-legenden Svein Matta Mathisen ut og krevde oppvaskmøte.

- Når jeg ser på Start i dag, blir jeg irritert, sa han.

Det kom likevel som en overraskelse da nyheten om at Tom Nordlie hadde fått sparken som trener kom fredag.

Verken Starts ledelse eller Tom Nordlie har kommentert bruddet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag