RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er den nye sykkelsjefen

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Slik skal de utvikle norsk sykkelsport etter Steffen Kjærgaards avgang som sportssjef.

ULLEVAAL (procycling.no): Torsdag ble Hans Falk presentert som ny sportssjef i Norges Cykleforbund. Svensken kommer fra stillingen som norsk juniorlandslagssjef, og blir Steffen Kjærgaards arvtaker i samme posisjon.

- Det var et enkelt valg å gå videre inn i denne stillingen, når man kan få påvirke strukturen elitesatsingen skal få i framtiden. Dette blir morsomt og interessant, fortalte Falk under en pressekonferanse på Ullevål.

Falk får dermed et overordnet ansvar i norsk sykkelsport. Arbeidsoppgavene vil blant annet være å jobbe tett mot Olympiatoppen, at sykkelforbundet oppnår målene som blir satt og løse oppgaver knyttet til logistikk og reising.

Komponerte nytt team etter Kjærgaard
Men svensken skal også håndtere et team under seg. Forbundet har nemlig ansatt Stig Kristiansen (landslagssjef landevei) og Eddy Knutsen Storsæter (landslagssjef) terreng. I tillegg skal NCF knytte til seg kompetanse på områder som kvinnesykling (May Britt Våland) og noen som kan overta Falks arbeidsoppgaver i junioravdelingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De nye toppene i sykkelforbundet ble presentert av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen på en pressekonferanse i Oslo, torsdag.

- Hans Falk har vist seg å være en veldig dyktig mann og en veldig fin samarbeidspartner. Han har gjort en utrolig god innsats i forbundet allerede, som vi er veldig stolte av. Når han gikk inn og sa at han ønsket å gå inn og være med å utvikle strukturen i forbundet vårt, var vi veldig takknemlig for det, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

Legger den norske VM-taktikken
Kristiansen får hovedansvaret for alt som skjer på landeveien. Det betyr dame- og herresykling på senior elitenivå, U23 og junior.

Det blir altså han som skal legge opp taktikken når Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug skal jaktet mesterskapsmedaljer i årene som kommer.

Kristiansen er tidligere toppsyklist og har de siste årene fungert som trener for Gabriel Rasch, Jeremy Hunt, Frederik Wilmann og en rekke ryttere i Joker Merida.

- Vi skal ikke gjøre alt på en gang og snu alt på hodet i Sykkel-Norge, for det går faktisk ganske bra. Men vi skal prøve å bruke vår kompetanse på å sikre utviklingen og drive den videre, sier Kristiansen som også får ansvar for bane- og parasykling.

Tiedemann Hansen innrømmer at Norge med sine tre mesterskapsmedaljer i eliteklassen siden 2010, nok har prestert litt over evne i forhold til årene som kommer:

- Vi var tredje beste nasjon i VM i år, men det er mange gode, sterke nasjoner under oss – som er mye større enn Norge. Vi kan ikke forvente disse resultatene hvert år. Det vet vi.

Får ansvar for terreng
Eddy Knudsen Storsæter er det tredje skuddet på stammen. Han får hovedansvar for terreng, men vil også arbeide for trail og BMX. Han har sin bakgrunn fra Norges Toppidrettsgymnas der han har jobbet med sykling i 18 år.

- Jeg ser Stig og Eddy som mine kolleger og et team med bra kunnskap innenfor trening og organisasjon, sier Hans Falk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NCF opplyste også at Bjørn Sætre overtar som ny generalsekretær etter Heikki Dahle.

Steffen Kjærgaard (39) var norsk landslagssjef fra 2006 til 2012. Under hans ledelse tok blant annet Thor Hushovd VM-gull (2010), Alexander Kristoff OL-bronse (2012) og Edvald Boasson Hagen VM-sølv (2012).

Her kan du lese Kjærgaards oppsummering av hans periode som sportssjef!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere